detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
12.07.2017 20:16
Засновано Фонд пам’яті Павла Шеремета
Засновано Фонд пам’яті Павла Шеремета
Члени родини Павла Шеремет заснували Фонд пам’яті Павла Шеремета, який діятиме в Україні, Білорусі та Польщі.

Про це повідомила мати вбитого журналіста Людмила Шеремет 12 липня в Києві після презентації звіту Комітету захисту журналістів щодо розслідування вбивства Павла Шеремета.

«Призначення цього фонду – збереження пам'яті Павла Шеремета, підготовка талановитих журналістів. Також буде вручатися нагорода цим журналістам. Засновники фонду – три країни: Україна, Польща, Білорусь. А конкретні особи – члени родини», - повідомила пані Шеремет журналістам.

Людмила Шеремет подякувала Комітету захисту журналістів, який «робить усе можливе, щоб правда про те, що сталося та хто за цим стоїть, в Україні була розкрита». Також вона висловила вдячність українському народові, який полюбив її сина: «Раніше я публічно не мала можливості висловити величезну вдячність українському народові та схилити перед ним голову – простим людям, які полюбили мого сина і приходили з ним попрощатися».

Як писав «Детектор медіа», 12 липня Комітет захисту журналістів (CPJ) презентував свій звіт «Відмова від правосуддя: Розслідування вбивства Павла Шеремета в Україні не дало результатів», приурочений до річниці вбивства українського, білоруського та російського журналіста Павла Шеремета. Звіт містить низку рекомендацій українській владі та міжнародній спільноті. Зокрема, CPJ рекомендує українському слідству дослідити журналістську роботу Павла Шеремета в Україні як потенційний мотив його вбивства, не зосереджуючись виключно на «російському сліді» як головному мотиві.

Комітет захисту журналістів (CPJ) констатував відсутність результатів розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета річної давнини та розкритикував українські правоохоронні органи, від яких не отримав чітких відповідей на запитання щодо ходу слідства. Втім, зустріч представників CPJ з Президентом України Петром Порошенком 11 липня дала CPJ сподівання на певні зрушення у справі.

Напередодні, 11 липня, члени родини загиблого Павла Шеремета і представники CPJ зустрілися з Президентом України Петром Порошенком.

Як відомо, Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Слідство досі не встановило ані вбивць, ані замовників, Генпрокурор тримає розслідування на контролі, про нього інформують президента.

Фото: belaruspartisan.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY