detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
12.07.2017 17:38
ГПУ та Нацполіція дадуть прес-конференцію до річниці вбивства Шеремета – CPJ
ГПУ та Нацполіція дадуть прес-конференцію до річниці вбивства Шеремета – CPJ
20 липня представники Національної поліції та Генеральної прокуратури України планують провести прес-конференції до річниці вбивства Павла Шеремета, на якій звітуватимуть про хід розслідування справи.

Про це повідомив виконавчий директор міжнародної правозахисної організації Комітет захисту журналістів (CPJ) Джоел Саймон 12 липня, на презентації звіту CPJ.

За його словами, сьогодні зранку CPJ отримав підтвердження, що Нацполіція та ГПУ проведуть 20 липня цю прес-конференції.

CPJ сподівається почути на цій прес-конференції відповіді на свої запитання, на які організація не почула відповідей під час зустрічей з представниками Нацполіції, ГПУ та СБУ.

  1. Хто відповідальний за розслідування? На думку CPJ, це має бути одна конкретна особа з конкретного відомства, яка матиме всі необхідні ресурси для розслідування, політичну підтримку та незалежність.
  2. Хто прослуховував «Українську правду»? «Журналісти в Україні не будуть почуватися безпечно, доки влада не надасть відповіді на це запитання», - зазначив пан Саймон.
  3. Чому влада не оприлюднила чіткого зображення жінки, яка закладала вибухівку під автомобіль Павла Шеремета? На думку CPJ, було б логічно показати публіці це зображення і це допомогло б ідентифікувати жінку.

Нагадаємо, 12 липня Комітет захисту журналістів (CPJ) презентував свій звіт «Відмова від правосуддя: Розслідування вбивства Павла Шеремета в Україні не дало результатів», приурочений до річниці вбивства українського, білоруського та російського журналіста Павла Шеремета. Звіт містить низку рекомендацій українській владі та міжнародній спільноті. Зокрема, CPJ рекомендує українському слідству дослідити журналістську роботу Павла Шеремета в Україні як потенційний мотив його вбивства, не зосереджуючись виключно на «російському сліді» як головному мотиві.

Напередодні, 11 липня, члени родини загиблого Павла Шеремета і представники CPJ зустрілися з Президентом України Петром Порошенком.

Як відомо, Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Слідство досі не встановило ані вбивць, ані замовників, Генпрокурор тримає розслідування на контролі, про нього інформують президента.

На фото: Джоел Саймон

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY