detector.media
12.07.2017 16:37
У Криму журналіст Назімов скаржиться на вимушені голодування під час етапування на судові процеси
У Криму журналіст Назімов скаржиться на вимушені голодування під час етапування на судові процеси
Редактор алуштинського видання «Твоя газета» Олексій Назимов і депутат міськради Павло Степанченко, які знаходяться у Сімферопільському СІЗО, звернулися в прокуратуру з проханням вжити заходів з приводу регулярних вимушених голодовок, які вони переносять під час етапування на судові процеси

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

У зверненні чоловіки стверджують, що їх відвозять із СІЗО до суду вранці до прийому їжі, а привозять назад вже після вечері, сухим пайком при цьому їх не постачають.

«Відсутність харчування – це порушення федерального закону тримання під вартою та порушення Конвенції про права людини, що фактично прирівнюється до тортур», – прокоментував заяву адвокат чоловіків Олексій Ладин.

Алуштинський суд, куди ув’язнених возять для ознайомлення з матеріалами справи, за словами захисника, самоусунувся від проблеми, тим самим, фактично «потураючи порушення закону і тортурам».

 

Зазначено, що 10 липня пану Степанченко стало погано в суді, він відмовився знайомитися з матеріалами справи до прийому їжі.

Нагадаємо Назімова та алуштинського депутата Павла Степанченка російське слідство в Криму звинувачує у співучасті. Їх затримання сталося 4 жовтня 2016 року під час передачі грошей, які нібито повинні були служити підкупом за нерозголошення інформації.

Стосовно затриманих порушили кримінальну справу. Назімова раніше звинувачували за частиною 7 статті 204 Кримінального кодексу Росії (комерційний підкуп, пов'язаний із предметом вимагання предмета підкупу), а Степанченка – за частиною 2 статті 204.1 (посередництво в комерційному підкупі, вчинене групою осіб за попередньою змовою), справу перекваліфікували під статтю 163 Кримінального кодексу Росії про вимагання.

31 березня стало відомо, що журналіст оголосив голодування на знак протесту. На початку квітні за наполяганням громадськості та рекомендаціями адвокатів редактор алуштинського видання «Твоя газета» Олексій Назімов і депутат місцевої міської ради Павло Степанченко, яких тримають у СІЗО, припинили голодування.

3 квітня в Алуштинському міському суді розглядалася справа головного редактора інтернет-видання «Твоя газета» Назімова. Суд задовольнив клопотання російського слідчого і продовжив термін тримання під вартою редактору і депутату. 

На початку червня підконтрольний Кремлю Алуштинський міський суд подовжив на півроку термін утримання під вартою Олексію Назимову і алуштинському депутату Павлу Степанченко.

23 травня підконтрольний Кремлю Верховний суд окупованого Криму відхилив апеляційну скаргу адвоката редактора алуштинського видання «Твоя Газета» Олексія Назімова на продовження йому терміну утримання під вартою.

На фото - Олексій Назімов

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY