detector.media
12.07.2017 14:52
Турчинов звинуватив нардепів у співучасті в кіберзлочинах
Турчинов звинуватив нардепів у співучасті в кіберзлочинах
Народні обранці не спромоглися включити до порядку денного закон, який має ключове значення для кіберзахисту держави

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов назвав українських парламентарів співучасниками кіберзлочинів проти власної країни.

Про це він сказав у своєму коментарі, повідомила прес-служба РНБО.

У вівторок, 11 липня, проект закону «Щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері» навіть не був включений до порядку денного, наголосив секретар РНБО.

«Депутати, які працюють декілька днів на місяць, мабуть, дуже втомились, і з наступного тижня йдуть у кількамісячну чергову відпустку. Вчора вони навіть не спромоглися включити до порядку денного закон, який має ключове значення для кіберзахисту держави», – сказав Турчинов. Депутати, які «не голосували за захист власної країни, прикриваючи свої деструктивні дії та бізнес-інтереси порожнім популізмом і демагогією, є співучасниками кіберагресії проти України», - резюмував Олександр Турчинов.

Він також нагадав, що наступного тижня парламентарі планують роз'їхатись на відпочинок до середини вересня, «залишивши країну відкритою для нових кібератак та інформаційних провокацій».

За словами пана Турчинова, у депутатів також немає часу розглянути у другому читанні Закон 2126а «Щодо основних засад забезпечення кібербезпеки», який вже декілька місяців перебуває у ВРУ.

Секретар Радбезу нагадав, що багато підприємств та організацій ще досі не оговтались від масштабної кібератаки 27 червня.

«Протидія кібервійні, яка є складовою гібридної агресії РФ проти нашої країни, потребує мобілізації як відповідних державних структур, так і значних фінансових та інтелектуальних ресурсів», - підкреслив Олександр Турчинов, додавши, що кібернетичним та інформаційним загрозам неможливо ефективно протидіяти без законодавчого врегулювання багатьох питань в цій сфері.

Як повідомляв «Детектор Медіа», Департамент кіберполіції Національної поліції України на 10 липня отримав близько 3 тис повідомлень від фізичних і юридичних осіб про блокування роботи комп'ютерної техніки вірусом-шифрувальником Petya.A. 
За словами заступника начальника департаменту кіберполіції Геннадія Дубка, розслідуванням цих інцидентів цілодобово займається окрема група українських та іноземних фахівців.
Фото: Кореспондент.net
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY