detector.media
11.07.2017 14:08
Редактор сайту «Волинь24» отримав смс-погрози від фігурантки критичних матеріалів
Редактор сайту «Волинь24» отримав смс-погрози від фігурантки критичних матеріалів
Юрій Ричук звернувся до поліції

Редактор інтернет-видання «Волинь24» Юрій Ричук заявив, що після відмови зняти з сайту критичні  матеріали про «Луцьккондитер» отримав від власниці компанії Тетяни Польської смс-погрози. У зв’язку з цим Юрій Ричук подав до поліції заяву про злочин.

Про це повідомляє «Волинь24».

У коментарі представниці ІМІ у Волинській області Юрій Ричук зазначив, що чекає, коли дані занесуть у відомості до ЄРДР.

У заяві до поліції редактор вказав, з якими матеріалами пов’язує погрози. Зокрема на сайті «Волинь24» в червні були опубліковані два матеріали – «Гіркий присмак солодкої історії» і «Обережно: на «Луцьккондитері» орудують шахраї».

У цих матеріалах йшлося про історію підприємства «Луцьккондитер», починаючи з 2006 року, коли ВАТ «ВКФ «Луцьккондитер» придбала інвестиційна компанія «ПолАрт-Капітал», єдиною засновницею якої є Тетяна Польська.

23 червня до Юрія Ричука зателефонувала людина, яка представилася Тетяною Польською і на підвищених тонах та емоціях зажадала «зняти матеріали з сайту».

Редактор відмовився і запропонував опублікувати на сайті її точку зору без правок і скорочень, спростування чи звернутися до суду.

Того ж дня Юрій Ричук отримав sms-повідомлення з того ж номера. У повідомленнях, зокрема, йшлося: «Требую убрать гавно в мой адрес с сайта. Требую». А також «А то я тебя с твоїм пащенко (Володимир Пащенко – перший власник сайту – ред.) і его женой так отрекламирую, что мать родная не узнает».

Юрій Ричук вважає, що такі вислови є кримінально карними діями, передбаченими ст. 345-1 Кримінального кодексу України («Погроза або насильство щодо журналіста»), наголошує видання.

Як повідомляв «Детектор Медіа», у травні Кременчуцька поліція за фактом погроз на адресу журналістів та редактора «Кременчуцької газети» відкрили кримінальне провадження за статтею 345-1 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо журналіста). Редакція «Кременчуцької газети» заявила про телефонні погрози від невідомих з образливими висловами щодо висвітлення теми роботи кременчуцького відділення Полтавського патологоанатомічного бюро, а редактору газети Олегу Булашеву погрожували вбивством.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 3451 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо журналіста). Триває досудове розслідування.

Фото: exo.in.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY