detector.media
10.07.2017 14:49
Останню кібератаку проти України організувала Росія – Порошенко
Останню кібератаку проти України організувала Росія – Порошенко
Російська Федерація була організатором кібератаки проти українських компаній, банків та урядових інституцій, яка сталася 27 червня

Про це заявив президент Петро Порошенко на спільній прес-конференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві, повідомляє «Європейська правда».

«Кібератаки – це ключовий елемент гібридної війни. І зараз ми маємо свідчення того, що остання кібератака була організована Російською Федерацією», – сказав президент.

Він зазначив, що саме співпраця у галузі кібербезпеки є головним напрямком у роботі України та НАТО, один з трастових фондів альянсу конкретно працює в цій сфері.

«Йдеться не лише про забезпечення програмним забезпеченням та технологіями, зараз ми також отримуємо обладнання не лише для захисту наших інституцій від можливих наступних кібератак, але і для їх попередження і виявлення», – сказав Порошенко.

Як писав «Детектор медіа», у зв’язку із потужними кібератаками, які зазнала 27 червня Україна, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив НАТО посилить співпрацю з Україною у цій сфері

30 червня стало відомо, що Україною і НАТО започаткована спільна платформа у протидії гібридній війні є потенційним інструментом для зміцнення кібероборони сторін.

4 липня у Києві заступник генерального секретаря НАТО Сорін Дукару, голова Служби безпеки України (СБУ) Василь Грицак та заступник директора Румунської служби інформації Крістіан Бізадя підписали угоду «Про реалізацію Трастового фонду України - НАТО з питань кібербезпеки».

Нагадаємо, за фактом масштабної кібератаки на українські державні установи та компанії відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж». Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав кібератаку на українські державні органи і компанії «безпрецедентною».

З 27 червня до Національної поліції України з повідомленнями про блокування роботи комп'ютерної техніки вірусом-шифрувальником звернулися 1508 юридичних та фізичних осіб.

Нині СБУ бореться з вірусом Petya спільно з FBI, NCA та кібербезпековими інституціями.

10 липня під час спільного брифінгу з президентом Петром Порошенком генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що НАТО виділить для України близько €40 млн на підтримку держави та розвиток різних галузей, серед яких – кіберзахист.

Фото: Факти - ICTV

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY