detector.media
09.07.2017 12:07
Українсько-словацький фільм «Межа» отримав нагороду кінофестивалю в Карлових Варах
Українсько-словацький фільм «Межа» отримав нагороду кінофестивалю в Карлових Варах
8 липня стало відомо, що українсько-словацький фільм «Межа» отримав нагороду за кращу режисуру Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах (Karlovy Vary International Film Festival). Приз отримав режисер Петер Баб’як.

Про це повідомили творці фільму у Facebook.

 «На Karlovy Vary International Film Festival наша копродукційна стрічка "Межа" отримала приз за кращу режисерську роботу! Вітаємо Peter Bebjak та всю міжнародну творчу команду з цією перемогою! Не дарма найвпливовіші світові видання порівнювали нашу стрічку з кращими роботами Гая Річі та "Хрещеним батьком". Нашого режисера визнано найкращим у Європі! Пишаймося нашою спільною перемогою та ще раз повторюємо: "Українському кіно - бути!"», - йдеться у повідомленні.

Новину також розповсюдило Міністерство культури України. «Щойно стало відомо, що українсько-словацький фільм Межа, який був презентований на 52-му Міжнародному кінофестивалі, щойно отримав нагороду за кращу режисуру!  Щиро вітаємо авторів, творчу та продюсерську групу!», - йдеться в інформації Мінкульту у Facebook.

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко також привітав знімальну групу з нагородою престижного кінофестивалю: «Вітаю всіх, хто працював над українсько-словацьким фільмом «Межа», який щойно отримав нагороду за кращу режисуру на фестивалі в Карлових Варах».

Режисер «Межі», відомий словацький митець Петер Беб’як своїм фільмом наближає реалії повсякденного прикордонного життя українців і словаків, де вибудовується тонка межа між людським достоїнством і зрадою, рідним домом і чужиною. Фільм створений за підтримки Держкіно України.

Раніше видання The Hollywood Reporter у своїй рецензії на фільм «Межа» зазначило, що в стрічці представлений найсильніший акторський склад - не тільки в головних, але і в ролях другого плану.

Нагадаємо, 30 червня у Карлових Варах (Чехія) відкрився 52-й міжнародний кінофестиваль. У програмі фестивалю - близько 500 художніх і документальних фільмів, у тому числі – з України.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY