detector.media
Галина Петренко
«Детектор медіа»
07.07.2017 08:00
У 2018-му три українські фільми зберуть бокс-офіс $1 млн – Созановський
У 2018-му три українські фільми зберуть бокс-офіс $1 млн – Созановський
У 2018 році три повнометражні українські фільми можуть отримати близько $1 млн касових зборів. Про це 6 липня, під час public talk «Розмови про українське кіно: де ми будемо через рік?» в рамках підготовки до фестивалю «Де кіно», заявив співвласник Film.ua Group Сергій Созановський.

«Я думаю, що наступного року, якщо все буде добре, три національні фільми доберуться до позначки $1 млн бокс-офісу. Також я думаю, що в наступному році на території України будуть зніматися не менше трьох-п’яти великих копродукційних проектів із великими європейськими та голлівудськими іменами», – сказав Сергій Созановський.

За його прогнозами, в трійку лідерів за касовими зборами можуть увійти комедія «Він і Вона» студії «Квартал 95» та анімація «Викрадена принцеса» Film.ua Group. Щодо третьої кандидатури пан Созановський висловився так: «Я розраховую на диво: що з 30 чи 40 фільмів, які знаходяться зараз у виробництві (за підтримки Держкіно. – ДМ), ще хоча б один вистрілить».

Пан Созановський також озвучив плани Film.ua Group щодо часу виходу релізів на наступні кілька років. «Якщо ми говоримо про повний метр, то наступний рік – це “Захар Беркут”, 2019-й – “Анна Київська”, 2020-й – “Гарет Джонс”; мультиплікація: 2018-й – “Викрадена принцеса”, 2019-й – “Мавка. Лісова пісня”, 2020-й – “Роксолана і Султан”», – повідомив співвласник Film.ua Group.

Нагадаємо, «Він і Вона» та «Гарет Джонс» є переможцями Десятого пітчингу Держкіно, «Викрадена принцеса», «Захар Беркут» та «Мавка. Лісова пісня» – переможцями Дев’ятого пітчингу, а «Анна Київська» перемогла і в Дев’ятому, і в Десятому конкурсному відборі (після Дев’ятого пітчингу продюсери не змогли фінально підтвердити кандидатуру режисера, котрим, за останніми даними, хотіли запросити Режиса Варньє).

Під час Дев’ятого пітчингу продюсери заявляли загальний бюджет «Анни Ярославни» 100 млн грн. (у тому числі від Держкіно – 30 млн грн.). Під час Десятого пітчингу ці цифри зросли до 135 млн грн. і 40,5 млн грн. відповідно. Експертна комісія під час Десятого пітчингу назвала цей проект серед переможців, супроводжуючи свій висновок рекомендацією зменшити бюджет фільму. У відповідь на запитання «Детектора медіа» про те, як він на це реагуватиме, Сергій Созановський відповів, що бюджети його компанія не завищує, і висловив наміри поборотися за заявлену суму.

Детальніше про public talk читайте незабаром у матеріалі на «Детекторі медіа».

Фото: Галина Петренко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY