detector.media
06.07.2017 11:38
Мер Одеси замість відповіді на запитання вирвав телефон у журналіста (ВІДЕО)
Мер Одеси замість відповіді на запитання вирвав телефон у журналіста (ВІДЕО)
Одеський міський голова Геннадій Труханов вирвав у кореспондента видань «Громадське Слідство» і «Мегафон» телефон після прохання журналіста прокоментувати висловлювання мера на адресу екологічних громадських об'єднань.

Про це повідомляє видання «Избирком».

Інцидент стався в будівлі Одеської обласної державної адміністрації. Журналіста цікавили причини висловлювання мера Геннадія Труханова на адресу громадської організації «Зелений лист» під час апаратної наради в Одеській міській раді 3 липня.

Почувши запитання, Труханов вирвав телефон у журналіста. Під час інциденту був присутній народний депутат Олександр Пресман.

В цей час в «Блакитній залі» Одеської ОДА, де стався інцидент, проходило виїзне засідання комітету ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Раніше, на апаратній нараді в муніципалітеті міський голова висловив своє обурення на адресу громадських активістів через те, що вони, на його думку, не займаються дренажними водами, які зливають у море.

«Перевищення в дренажних водах, які зливають у море, в 3-3,5 рази за такими показниками, як сульфати натрію, сухий залишок, хрому більше в 4,5 рази. Ми десятиліттями зливаємо в море. А в морі можна це зливати? Хтось ставив собі це питання? У нас є "Зелений лист»", "Зелений глист", ще щось таке. А ось хтось ставив собі ці питання?», - заявив міський голова.

Громадський рух «Зелений лист» займається захистом зелених насаджень від вирубки.  

Видання нагадує, що тільки за останній місяць зафіксовано шість випадків перешкоджання професійній діяльності журналістів в Одесі.

Нагадаємо, одеська журналістка, екоактивістка, учасниця розслідувальної «Групи 2 травня», рухів «Генпротест» і «Зелений лист» Світлана Підпала заявила про напад невідомих, що стався 24 червня. Вона пов’язує напад із своєю професійною діяльністю і громадянською позицією. Після побиття Світлана Підпала звернулася за допомогою до лікарів та написала заяву у поліцію.

Одеська поліція розпочала кримінальне провадження за фактом нападу на місцеву журналістку, екоактивістку Світлану Підпалу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY