detector.media
04.07.2017 13:11
СБУ оголосила в розшук журналіста Чаленка
СБУ оголосила в розшук журналіста Чаленка
На сайті МВС повідомляється, що журналіст «зник» 22 січня 2016 року

Управління Служби безпеки України у Харківській області оголосило в розшук журналіста Олександра Чаленка, який наразі переховується у Росії.

Відповідні дані розміщені на сайті МВС у розділі «Особи, які переховуються від органів влади», відзначає УП.

На сайті МВС також зазначені категорія – «Особа, яка переховується від органів досудового розслідування», дата зникнення – 22 січня 2016 року, стаття звинувачення – ст.110 ч.1 і запобіжний захід – ухвала суду про дозвіл на затримання з метою приводу.

Частина 1 статті 110 – Посягання на територіальну цілісність та недоторканість України, тобто умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій. Покарання – обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

«Детектор Медіа» звернувся до СБУ з інформаційним запитом щодо того, чому саме Управління СБУ у Харківській області оголосило Олександра Чаленка в розшук, і коли саме це було зроблено.

Нагадаємо, Олександр Чаленко до Революції гідності був оглядачем газети Ріната Ахмєтова «Сегодня». Зайняв відверто проросійську позицію щодо Майдану, анексії Росією Криму і війни на Донбасі. Перебуваючи у Москві, не раз брав участь у ток-шоу на російському телебаченні, де виступав із критикою зокрема нинішьої української влади.   

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY