detector.media
03.07.2017 16:55
Італійський фотокор Андреа Рокеллі перебував у зоні АТО без дозволу України – ГПУ
Італійський фотокор Андреа Рокеллі перебував у зоні АТО без дозволу України – ГПУ
Італійський фотокореспондент Андреа Рокеллі 2014 року потрапив у Слов'янськ (Донецька область), не узгоджуючи цю поїздку із офіційною владою України

Про сказав заступник генерального прокурора України Євген Єнін під час брифінгу 3 липня, повідомляє «Українська правда».

«Пан Рокеллі відвідав так звану "сіру зону" без погодження цього візиту із офіційною владою України. Тим не менш, ми розуміємо те занепокоєння і стурбованість близьких та родичів пана Рокеллі і так само як і представники італійської сторони хотіли би добитися справедливості», – сказав він.

За словами пана Єніна, військовослужбовця Нацгвардії Віталія Марківа, якого затримали в Італії, там звинувачують у навмисному вбивстві Рокеллі. Водночас, він розповів, що за результатами українського розслідування «не встановлено жодної конкретної особи, яка могла би бути причетна до смерті італійського журналіста та його російського напарника».

«У разі якщо італійська сторона передасть нам переконливі докази його причетності, то безумовно вони будуть взяті до уваги», – сказав заступник генпрокурора.

Він також розповів, що зона, де загинув журналіст на момент вчинення злочину не перебувала під контролем українських урядових сил: «Поки українські війська здобули контроль над цією територією пройшло ще щонайменше два міісяці Відповідно, перші слідчі дії змогли провести з певним перебігом часу. Безумовно це все не сприяє встановленню істини».

Нагадаємо, поліція Італії арештувала громадянина України Віталія Марківа за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі 2014 року поблизу Слов'янська (Донецька область). У матеріалі газети La Repubblica йдеться, що затриманий громадянин українського походження мешкав в Італії, поїхав в Україну в кінці 2013 року, став учасником подій Євромайдану в Києві. Після цього він вступив до одного з добровольчих батальйонів, включених до Національній гвардії.

Заступник генпрокурора Євген Єнін заявив, що Генеральна прокуратура України здивована арештом українця в Італії.

Народний депутат, координатор батальйону ім. Кульчицького Андрій Антонищак заявив, що Віталій Марків має, крім українського, також громадянство Італії.

Народний депутат («Народний фронт»), радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що спецслужби РФ могли сприяти затриманню пана Марківа.

1 липня пан Єнін заявив, що італійська сторона не зверталася до України ані по правову допомогу стосовно допиту українського військового Віталія Марківа, ані із запитами щодо нього.

Справа про затримання пана Марківа, перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС та Генерального консульства України в Мілані.

Ріно Роккелі, батько загиблого фотожурналіста, вважає, що арештований за підозрою у причетності до загибелі його сина український військовий Віталій Марків «дуже багато знає».

4 липня в Італії відбудеться судове засідання щодо обрання запобіжного заходу військовослужбовцю Національної гвардії України Віталію Марківу.

Фото: "Українська правда"

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY