detector.media
Детектор медіа
03.07.2017 17:17
Роботи мовчать: редакція Buro 24/7 намагається зрозуміти, за що Фейсбук на тиждень забанив сторінку видання
Роботи мовчать: редакція Buro 24/7 намагається зрозуміти, за що Фейсбук на тиждень забанив сторінку видання
Олексій Тарасов розповів про «упередження» модераторів соцмережі щодо чоловічої спини, Люсьєна Фрейда та українських еротичних фоторобіт

Сьогодні, 3 червня, головний редактор видання Buro 24/7 Ukraine Олексій Тарасов повідомив у соцмережах про те, що офіційну сторінку видання на Фейсбуці тимчасово заблоковано за публікацію матеріалу «Первый взгляд: Ukrainian Erotic Photography».

«До этого он сам скрыл картину Люсьена Фрейда, которую Maria Fitzgerald запостила у меня в комментариях, – розповів Олексій. – До этого хайдил фото, где была видна мужская спина. Кто знает, как с этим бороться – пишите, посмеемся вместе».

У коментарях до допису навіть розгорнулася невелика дискусія з приводу того, що на ілюстрації до матеріалу вочевидь немає нічого офіційно забороненого правилами соцмережі. Коментатори також поділилися історіями про те, що останнім часом Фейсбук блокував й пости з медичної тематики, й навіть відео з фрагментом Сікстинської капели.

Як повідомив Олексій Тарасов в коментарі для ДМ, сторінку Buro 24/7 заблоковано до 10 липня, тобто на тиждень. Протягом цього часу редакція не зможе постити посилання на сайт, але використовуватиме Фейсбук «як Інстраграм» - адже можливість публікувати картинки та фото залишилася.

«Конечно же, мы подали апелляцию и написали везде, куда только могли, – відповів ДМ Тарасов на питання щодо дій для владнання непорозуміння. – Проблема в том, что в случае с фейсбуком мы общаемся с роботами, а не с живыми людьми. Для начала хотелось бы, чтобы Фейсбук опубликовал четкие правила того, какие фотографии соцсеть считает недопустимым. Потому что у нас были случае, когда в публикации отказывали новости с мужской спиной на картинке».

В офіційних правилах спільноти Фейсбуку зазначається, що до публікації у соцмережі заборонені матеріали, які містять зображення оголеного тіла (статевих органів або повністю оголених сідниць). Однак уточнюється, що фотографії грудного годування, грудей з шрамами від мастектомії та фотографії картин, скульптур та інших творів мистецтва з оголеною натурою у Фейсбуці під заборону не потрапляють. «Обмеження щодо показу оголеного тіла і статевої активності також застосовуються до цифрових матеріалів, крім тих з них, які створювалися в освітніх, гумористичних або сатиричних цілях», – зазначено також в правилах.

Чому в такому разі були приховані матеріали з медицини та фрагменти живопису – не відомо.

Фото: life.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY