detector.media
01.07.2017 12:02
Українські фільми беруть участь у програмах кінофестивалю у Карлових Варах
Українські фільми беруть участь у програмах кінофестивалю у Карлових Варах
30 червня у Карлових Варах (Чехія) відкрився 52-й міжнародний кінофестиваль. У програмі фестивалю - близько 500 художніх і документальних фільмів, у тому числі – з України.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Україну на фестивалі у головній конкурсній програмі представлятиме стрічка «Стрімголов» режисерки Марини Степанської, а також фільм «Межа» спільного українсько-словацького виробництва. Обидва фільми створені за підтримки Держкіно.

Режисер «Межі», відомий словацький митець Петер Беб’як своїм фільмом наближає реалії повсякденного прикордонного життя українців і словаків, де вибудовується тонка межа між людським достоїнством і зрадою, рідним домом і чужиною. Стрічка «Стрімголов» – розповідь про історію кохання у контексті бурхливих подій в Україні й складного діалогу поколінь.

Поза конкурсною програмою на фестивалі покажуть ще одну українську стрічку «Вулкан» режисера Романа Бондарчука і литовсько-український фільм «Стасіс» режисера Мантаса Кведаравічюса.

Програмою фестивалю також передбачена зустріч міністрів культури України, Чехії і Словаччини. Міністр культури України Євген Нищук зазначив, що саме участь українських фільмів у фестивалі дала можливість «мати офіційну зустріч у Карлових Варах з колегами з Чехії і Словаччини».

8 липня будуть оголошені переможці кінофестивалю. Найвища нагорода – «Кришталевий глобус», буде вручена найкращому режисерові, кіноакторові і сценаристу.

Як повідомляв «Детектор медіа», 8-й Одеський міжнародний кінофестиваль пройде 14-22 липня. На участь у фестивалі було подано 911 фільмів із 81 країни світу.

За Гран-прі ОМКФ – «Золотого Дюка» – у міжнародній конкурсній програмі змагатимуться 12 фільмів з Китаю, України, Сербії, Австралії, Литви, Ізраїлю, Естонії, Франції, Бразилії, Грузії, Бельгії, Іспанії. В національному конкурсі – 6 повнометражних та 17 короткометражних стрічок.

Дві українські стрічки братимуть участь одразу в двох конкурсних програмах – міжнародній та національній.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY