detector.media
30.06.2017 09:34
Підтримання петиції щодо розблокування «ВКонтакте» є неможливим – Порошенко
Підтримання петиції щодо розблокування «ВКонтакте» є неможливим – Порошенко
Президент України Петро Порошенко відповів на електронну петицію щодо скасування заборони російської соцмережі «ВКонтакте»

Про це пише сайт «Еспресо» з посиланням на сторінку Порошенка.

«Зазначаю, що російський холдинг “Mail.ru Group”, до складу якого входять товариства з обмеженою відповідальністю “Мэйл.РУ ГРУП”, “Вконтакте”, “Мейл.РУ Україна”, “В Контакті”, а також група компаній “Яндекс” та деякі інші інтернет-компанії широко використовуються російськими спецслужбами для просування російської пропаганди і проведення спеціальних інформаційних операцій проти України та її громадян», – йдеться у відповіді президента.

За його даними, вказані компанії сприяють спецслужбам Росії у збиранні, зберіганні, використанні та поширенні інформації з обмеженим доступом – персональних даних та особистого листування громадян України. 

«Значна кількість зареєстрованих у соціальних мережах осіб залучається російськими спецслужбами для вербування українців до агентурної мережі та організації каналів збору інформації про пересування техніки й особового складу Збройних Сил України, що беруть участь у проведенні антитерористичної операції на сході України», – повідомив Порошенко.

Він також зазначив, що «контентне наповнення цих ресурсів спрямоване на намагання маніпулювати суспільною свідомістю через поширення недостовірної, неповної та упередженої інформації, сприяння присутньому, на жаль, в Україні протестному антиукраїнському потенціалу».

Поршенко також зазначив, що «російські соціальні мережі стали також розсадником деструктивних груп на кшталт сумнозвісних суїцидних спільнот типу “Синій кит” (“Депрессивный дельфин”, “Море китов” тощо), а соцмережа “ВКонтакте” залишається чи не головним вмістилищем “піратського” контенту в світі».

Він резюмував, що підтримання електронної петиції щодо скасування блокування інтернет-ресурсу «ВКонтакте» вважає неможливим.

Зазначимо, 19 травня у Києві біля Адміністрації президента України близько 50 людей протестують з вимогою не блокувати російську соцмережу «ВКонтакте».

14 червня Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відмовив у задоволенні позову громадянина України, студента Національного університету «Києво-Могилянська академія» Микити Євстіфеєва до президента України Петра Порошенка про визнання неправомірним указу про заборону в Україні російських соціальних мереж і низки інших інтернет-ресурсів.

 

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування Mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Одноклассники». Крім того, суттєво розширено коло російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення, які потрапили під обмеження. 17 травня після офіційної публікації указ набув чинності.

Фото: informator.news

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY