detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
29.06.2017 12:30
Нацрада оголошує новий конкурс на 22 ФМ-частоти для місцевого мовлення
Нацрада оголошує новий конкурс на 22 ФМ-частоти для місцевого мовлення
29 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила заново оголосити конкурс на місцеве мовлення з використанням 22 вільних ФМ-частот і затвердила нові конкурсні умови.

Конкурс оголошено замість того, який було оголошено 18 травня, але скасовано 16 червня. Нацрада уточнила конкурсні умови: від конкурсантів вимагається, щоб інформаційні передачі місцевої тематики становили не 15% від загального обсягу мовлення, а 15% від обсягу власного продукту. Також до переліку частот додалася ще одна: в Перемишлянах Львівської області.

«Ми це робимо (змінюємо конкурсні умови. - ДМ) спеціально для того, щоб розширити коло радіостанцій і команд, які зможуть брати участь у конкурсі», - пояснив член Нацради Сергій Костинський.

На конкурс буде виставлено 22 ФМ-частоти в 14 областях. Обсяг мовлення на всіх частотах – 24 години на добу, потужність передавачів – від 10 Вт до 250 Вт. Кілька частот з передавачами 10-30 Вт прораховані для реалізації проекту малопотужного ФМ-мовлення для місцевих територіальних громад.

Концепція конкурсу – місцеве радіомовлення. Конкурсні умови передбачають дві вимоги до програмної концепції претендентів:

Конкурс буде невдовзі оголошено в газеті «Голос України».

Нагадаємо, 18 травня Нацрада вирішила оголосити конкурс на 21 ФМ-частоту і затвердила конкурсні умови. Конкурс був оголошений у газеті «Голос України» 24 травня. 16 червня Нацрада скасувала оголошення цього конкурсу, щоб змінити конкурсні умови.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY