detector.media
29.06.2017 11:50
Міністр нацоборони Польщі припустив, що до масованих кібератак в Україні та Європі причетна Росія
Міністр нацоборони Польщі припустив, що до масованих кібератак в Україні та Європі причетна Росія
Антоній Мацеревич наголошує, що ця кібератака уразила майже всю західну Європу, але концентрувалася на одній країні — Україні

Міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич не виключає причетності Росії до останніх кібератак в Україні та Європі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Wpolityce.pl.

«Це - серйозна атака, яка має схожі характерні ознаки з тією, що сталася місяць тому. Зараз вона сконцентрувалася на одній країні — Україні, хоча й уразила майже всю західну Європу та деякі інші країни, інституції й організації, пов'язані з Україною», - підкреслив Мацеревич.

На його думку, потрібно брати до уваги версію, згідно з якою відповідальність за кібератаку в Україні покладають на Росію.

Позаяк ця атака може мати вплив на кібербезпеку Польщі й оборонні можливості країни, до цього питання потрібно підійти «дуже серйозно», вважає глава польського оборонного відомства.

Як повідомляв «Детектор медіа», 27 червня на медіахолдинг ТРК «Люкс», до складу якого входять канал «24», національна мережа радіостанцій «Радіо Люкс» та «Радіо Максимум», а також низка інтернет-сайтів, скоєно вірусну атаку.

Згодом стало відомо, що від вірусу постраждали також канали «Київ» та ATR.

Видання «Корреспондент» та «КП в Украине», які входять до складу «Українського медіа холдингу», також повідомляють про тимчасові збої у роботі через хакерську атаку.

Крім того, атаки зазнала низка українських банків. Невідомий комп'ютерний вірус схожий на вірус-вимагач WannaCry.

За фактом масштабної кібератаки на українські державні установи та компанії відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж».

Кіберполіця просить допомоги у боротьбі з вірусом Petya.

За словами голови Глобальної програми ООН з кіберзлочинності Ніла Волша, стратегія нападників вказує, що не гроші були основним мотивом їхніх дій, а програмне забезпечення, використане під час атаки цього тижня, було більш складним, ніж те, яке застосовувалося в попередніх атаках із застосуванням вірусу WannaCry.

Фото: 24tv.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY