detector.media
29.06.2017 10:26
За дві доби до Нацполіції через вірусну атаку звернулись понад 1,5 тис. організацій
За дві доби до Нацполіції через вірусну атаку звернулись понад 1,5 тис. організацій
З 27 червня до Національної поліції України з повідомленнями про блокування роботи комп'ютерної техніки вірусом-шифрувальником звернулися 1508 юридичних та фізичних осіб

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор Департаменту комунікації Національної поліції Ярослав Тракало.

За його словами, зі 178 офіційних заяв 52 надійшли від приватних організацій, 26 – від державних установ. У всіх інших випадках потерпілі зверталися до поліції винятково з метою отримання консультацій, зазначив пан Тракало.

«На даний час 115 таких фактів зареєстровано в журналі Єдиного обліку про вчинені кримінальні порушення та інші події. Вирішується питання щодо їх правової кваліфікації, – повідомив речник Нацполіції. – За 63 фактами відомості вже внесено до ЄРДР за ст. 361 КК України».

Також він повідомив, що нині «Кіберполіція спільно з провідними фахівцями як українських IT компаній, так і зарубіжних організацій (Європол, Cisco), працюють над подоланням наслідків вірусної атаки».

Нагадаємо, за фактом масштабної кібератаки на українські державні установи та компанії , яка сталася 27 червня, відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж».

27 червня керівник департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ України (МВС) Артем Шевченко повідомив «Детектору медіа», що кіберполіція працює над протидією розповсюдження вірусу і над ліквідацією його наслідків. Цього ж дня пан Тракало повідомив, що до Департаменту кіберполіції НПУ надійшло 22 повідомлення про втручання в роботу персональних комп'ютерів.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав кібератаку на українські державні органи і компанії «безпрецедентною».

Народний депутат України Антон Геращенко заявив, що кібератаку під видом вірусу-здирника було організовано спецслужбами РФ. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов також заявив про «російський слід» кібератаки.

28 червня український уряд заявив, що масштабну кібератаку на корпоративні мережі та мережі органів влади.

Нині Кіберполіця просить допомоги у боротьбі з вірусом Petya.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY