detector.media
28.06.2017 13:02
Захист Гужви заявляє, що головред «Страна.ua» не збирається тікати
Захист Гужви заявляє, що головред «Страна.ua» не збирається тікати
Олена Лукаш, екс-міністр юстиції, адвокатка головного редактора інтернет-видання «Страна.ua» Ігоря Гужви заявляє, що її підзахисний не збирається переховуватись від слідства.

Про це вона повідомила у своєму Facebook.

«Ігор Гужва здав закордонного паспорта слідчому...А ще, заявляє, що він: Не збирається бігти. Не буває один. Не вживає наркотичні і психотропні препарати. Не схильний до суїциду. Не спілкується з незнайомими», - написала Олена Лукаш.

Вона також заявила, що всю відповідальність за безпеку Гужви і стан несуть керівництво Нацполіції і прокуратури.

Раніше, 27 червня, головний редактор «Страни.ua» Ігор Гужва, за якого у понеділок, 26 червня, було внесено півмільйонну заставу, вийшов із Лук’янівського СІЗО.

Нагадаємо, увечері 22 червня в редакції інтернет-видання «Страна.ua» відбувся обшук із затриманням головного редактора видання Ігоря Гужви. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Ігоря Гужву затримано за підозрою у вимаганні й отриманні 10 тисяч доларів в одного з політиків.

Ігор Гужва заявив, що правоохоронці надали постанову суду про обшук у справі про нібито вимагання грошей у народного депутата Дмитра Лінька з фракції Радикальної партії.

Ігор Гужва заявив, що обшук у редакції «Страни.ua» та його затримання – «спланована провокація».

Як повідомили в Генпрокуратурі, Гужву затримано 22 червня після передачі грошових коштів у розмірі $10 тис. за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання). Його затримали слідчі Головного управління Національної поліції в місті Києві за процесуального керівництва прокуратури міста Києва.

Генпрокуратура України опублікувала оперативне відео у справі про можливе вимагання хабара головним редактором інтернет-видання «Страна.ua» Ігорем Гужвою. Ролики, зняті прихованою камерою, виклала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у своєму Facebook. На викладених відео було зафіксовано розмову чоловіка, схожого на Ігоря Гужву (сидить спиною), з тим, кого, вочевидь, генеральний прокурор Юрій Луценко назвав посередником. Співрозмовники, сидячи за столиком у кафе, розмовляють про те, скільки коштує зняти з сайту одну або декілька статей, як швидко це можна зробити тощо.

23 червня головному редактору інтернет-видання «Страна.ua» Ігорю Гужві було вручено повідомлення про підозру у вимаганні грошей (ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України), а в нього вдома відбувся обшук.

24 червня Шевченківський районний суд Києва обрав затриманому за підозрою у вимаганні головному редактору інтернет-видання «Страна.uа» Ігорю Гужві запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом двох місяців з можливістю внести 544 тис. гривень застави. Раніше прокуратура просила суд призначити заставу у сумі 3 млн.гривень.

У понеділок, 26 червня, за Ігоря Гужву, арештованого напередодні за рішенням суду, внесена його заступницею Світланою Крюковою застава у розмірі 544 тис. грн.

На фото - Ігор Гужва на суді

Фото: «Сегодня»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY