detector.media
25.06.2017 10:34
Генпрокуратура оприлюднила нове відео про зустріч Гужви з посередником
Генпрокуратура оприлюднила нове відео про зустріч Гужви з посередником
Прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган оприлюднила відео, на якому зафіксовано зустріч головного редактора «Страна.ua» Ігоря Гужви, якому висунуто підозру у вимаганні грошей, зі співрозмовником начебто щодо непублікації у виданні компрометуючих матеріалів.

Відео Лариса Сарган оприлюднила у своєму  Facebook.

Вона пояснила, що публікує нове відео з метою зняти зауваження, що на попередньому записі не було видно, чи справді у зустрічі бере участь Ігор Гужва.

«У попередніх відео хтось не впізнавав головного фігуранта кримінального провадження про вимагання хабаря. На цьому ж відео і відповідь - чиясь жіноча сумочка на стільці», - зазначила Лариса Сарган.

Раніше Генпрокуратура України опублікувала оперативне відео у справі про можливе вимагання хабара головним редактором інтернет-видання «Страна.ua» Ігорем Гужвою. Ролики, зняті прихованою камерою, виклала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у своєму Facebook.

На викладених відео було зафіксовано розмову чоловіка, схожого на Ігоря Гужву (сидить спиною), з тим, кого, вочевидь, генеральний прокурор Юрій Луценко назвав посередником. Співрозмовники, сидячи за столиком у кафе, розмовляють про те, скільки коштує зняти з сайту одну або декілька статей, як швидко це можна зробити тощо.

Як повідомляв «Детектор медіа», увечері 22 червня в редакції інтернет-видання «Страна.ua» відбувся обшук із затриманням головного редактора видання Ігоря Гужви. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Ігоря Гужву затримано за підозрою у вимаганні й отриманні 10 тисяч доларів в одного з політиків.

Ігор Гужва заявив, що правоохоронці надали постанову суду про обшук у справі про нібито вимагання грошей у народного депутата Дмитра Лінька з фракції Радикальної партії.

23 червня головного редактора «Страна.ua» Ігоря Гужву правоохоронці доправили до Головного управління МВС України в Києві. Адвокати повідомляють, що Гужву хочуть затримати за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу (затримання на місці злочину або після вчинення злочину) та планують допитати в якості підозрюваного і відправити в ізолятор тимчасового утримання.

Сам Ігор Гужва заявив, що обшук у редакції «Страни.ua» та його затримання – «спланована провокація».

Як повідомили в Генпрокуратурі, Гужву затримано 22 червня після передачі грошових коштів у розмірі $10 тис. за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання). Його затримали слідчі Головного управління Національної поліції в місті Києві за процесуального керівництва прокуратури міста Києва.

23 червня головному редактору інтернет-видання «Страна.ua» Ігорю Гужві було вручено повідомлення про підозру у вимаганні грошей (ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України), а в нього вдома відбувся обшук.

24 червня Шевченківський райсуд Києва обрав посереднику, затриманому разом з керівником інтернет-видання «Страна.ua Ігорем Гужвою,

Раніше  представниця прокуратури Надія Максимець заявила, що посередник, затриманий у справі головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужви, пішов на співпрацю зі слідством і дає викривальні покази щодо обставин кримінального провадження. Водночас  прокуратура просить суд для Ігоря Гужви запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у понад 3 млн. гривень.

24 червня Шевченківський районний суд Києва обрав затриманому за підозрою у вимаганні головному редактору інтернет-видання «Страна.uа» Ігорю Гужві запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом двох місяців з можливістю внести 544 тис. гривень застави. Раніше прокуратура просила суд призначити заставу у сумі 3 млн.гривень.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY