detector.media
24.06.2017 14:03
Прокуратура пропонує для Гужви утримання під вартою з можливістю застави 3 млн.гривень
Прокуратура пропонує для Гужви утримання під вартою з можливістю застави 3 млн.гривень
Посередник, затриманий у справі головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужви, підозрюваного в отриманні хабара, пішов на співпрацю зі слідством і дає викривальні покази щодо обставин кримінального провадження.

Про це 24 червня в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець, передає «Українська правда».

«Ознайомившись з текстом підозри та частково ознайомившись з доказами, які були оприлюднені, затриманий пішов на співпрацю зі слідством та  надає викривальні покази щодо обставин кримінального провадження», - повідомила Надія Максимець.

«Щодо іншого фігуранта - керівника інтернет-видання - прокуратура проситиме для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у понад 3 млн. гривень», - додала речниця прокуратури Києва. 

Раніше стало відомо, що 24 червня Шевченківський районний суд Києва розгляне клопотання про обрання запобіжного заходу головному редактору видання «Страна.ua» Ігорю Гужві, підозрюваному в отриманні хабара. Раніше йому вручили копію клопотання про обрання запобіжного заходу. 

Напередодні головному редактору інтернет-видання «Страна.ua» Ігорю Гужві було вручено повідомлення про підозру у вимаганні грошей (ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України), а в нього вдома відбувся обшук.

Як повідомляв «Детектор медіа», увечері 22 червня в редакції інтернет-видання «Страна.ua» відбувся обшук із затриманням головного редактора видання Ігоря Гужви. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Ігоря Гужву затримано за підозрою у вимаганні й отриманні 10 тисяч доларів в одного з політиків.

Ігор Гужва заявив, що правоохоронці надали постанову суду про обшук у справі про нібито вимагання грошей у народного депутата Дмитра Лінька з фракції Радикальної партії. «Пару місяців тому до нас приходили люди від Лінька. Пропонували 20 тис. доларів, щоб ми зняли один матеріал. Ми відмовилися. От відтоді нам і намагаються шити кримінальну справу», - сказав він.

Близько 4-ї ранку 23 червня головного редактора «Страна.ua» Ігоря Гужву правоохоронці доправили до Головного управління МВС України в Києві. Адвокати повідомляють, що Гужву хочуть затримати за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу (затримання на місці злочину або після вчинення злочину) та планують допитати в якості підозрюваного і відправити в ізолятор тимчасового утримання.

Сам Ігор Гужва заявив, що обшук у редакції «Страни.ua» та його затримання – «спланована провокація».

Як повідомили в Генпрокуратурі, Гужву затримано 22 червня після передачі грошових коштів у розмірі $10 тис. за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання). Його затримали слідчі Головного управління Національної поліції в місті Києві за процесуального керівництва прокуратури міста Києва.

Тим часом заступниця головного редактора інтернет-видання «Страна.ua» Світлана Крюкова повідомила, що кілька закордонних інвесторів цікавляться придбанням видання. Раніше, в лютому 2016 року, Ігор Гужва повідомляв, що запускав проект «Страна.ua» за власні кошти та не розкривав імен інвесторів.

Нагадаємо, що також Ігор Гужва є обвинуваченим у кримінальній справі про ухилення від сплати податків на суму 17,8 млн грн ТОВ «Вісті мас-медіа» (компанія – колишній засновник і видавець газети «Вести», яку очолював Ігор Гужва). Справа розглядається в суді.

Народний депутат з фракції Радикальної партії Дмитро Лінько повідомив, що редакція «Страна.ua» шантажувала його та вимагала гроші.

Голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Верховної Ради України Вікторія Сюмар заявила, що у справі головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужви йдеться зовсім про інші статті, аніж перешкоджання журналістській діяльності.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY