detector.media
23.06.2017 09:46
Гужва вважає, що обшук у редакції «Страни.ua» та його затримання – «спланована провокація»
Гужва вважає, що обшук у редакції «Страни.ua» та його затримання – «спланована провокація»
Вранці 23 червня головний редактор «Страни.ua» Ігор Гужва вийшов на зв'язок і повідомив, що проти видання готувалася провокація

Про це пише «Страна.ua».

«Ще в середині квітня мені сказали, що проти мене порушено справу щодо вимагання у якогось народного депутата. Я тоді здивувався цій інформації, тому що нічого такого навіть і близько не було. Але в кінці квітня до мене надійшли пропозиції зняти з сайту за великі суми кілька матеріалів про Ляшко. Я відмовився.

В середині травня на мене вийшли знову з подібною пропозицією, але хотіли зняти конкретно один матеріал – про конфлікт Іллі Ківи і нардепа від радикальної партії Ляшко на прізвище Лінько. Суму запропонували в 20 000 доларів. Я знову відмовився.

До того ж, склавши 2+2, я на той час вже розумів, що це точно підстава. З тих пір ні від Лінько, ні від Ляшка до мене більше з пропозиціями не приходили. Аж до 22 червня, коли якісь люди представившись поліцією, увірвалися до нас в редакцію. Вони зачитали якийсь документ, який вони назвали "ухвалою суду" і який, як вони самі потім зізналися, є нікчемним (тому обшук по ньому і не проводили).

У цьому "документі" і був згаданий і Лінько, і 20 000 доларів. Чому прийшли? Мабуть, набридло чекати коли я почну "вимагати" щось у Лінько і вирішили вже приступити до дій (справа-то вели з квітня – шкода кидати). Загалом, вся ця історія – заздалегідь спланована провокація проти мене і проти "Країни". Як і будь-яка провокація приречена на провал. Прорвемося! Залишайтеся з нами», – розказав пан Гужва.

Нагадаємо, 22 червня увечері в редакції інтернет-видання «Страна.ua» відбувся обшук із затриманням головного редактора видання Ігоря Гужви. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Ігоря Гужву затримано за підозрою у вимаганні й отриманні 10 тис. доларів в одного з політиків.

Ігор Гужва заявив, що правоохоронці надали постанову суду про обшук у справі про нібито вимагання грошей у народного депутата Дмитра Лінька з фракції Радикальної партії. «Пару місяців тому до нас приходили люди від Лінька. Пропонували 20 тис. доларів, щоб ми зняли один матеріал. Ми відмовилися. От відтоді нам і намагаються шити кримінальну справу», - сказав він.

Близько 4 ранку 23 червня головного редактора «Страна.ua» Ігоря Гужву правоохоронці доставили в Головне управління МВС України в Києві. Начебто, запланований обшук у нього вдома. Адвокати повідомляють, що Гужву хочуть затримати за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу (КПК) (затримання на місці злочину або після вчинення злочину) та планують допитати в якості підозрюваного і відправити в ізолятор тимчасового утримання.

Нагадаємо, що також Ігор Гужва є обвинуваченим у кримінальній справі про ухилення від сплати податків на суму 17,8 млн грн ТОВ «Вісті мас-медіа» (компанія – колишній засновник і видавець газети «Вести», яку очолював Ігор Гужва). Справа розглядається в суді.

Нещодавно у Львові співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією та прокуратурою викрили львівського редактора інтернет-видання на вимаганні хабара у розмірі $500 від керівника філіі державного підприємства. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY