detector.media
22.06.2017 10:06
Львів’янин звернувся до поліції через антиукраїнський пост у Facebook екс-нардепа Ірини Бережної
Львів’янин звернувся до поліції через антиукраїнський пост у Facebook екс-нардепа Ірини Бережної
Активіст Святослав Літинський подав заяву до Франківського відділення поліції Львова за образу українців у соцмережі Facebook колишнім нардепом від Партії регіонів Іриною Бережною

 Про це пан Літинський написав на своїй сторінці у Facebook.

«Щодо кримінального провадження за образу українців. На публічний заклик Майкла Щура щодо подачі позову до колишньої народної депутатки Ірини Бережної за її антиукраїнські висловлювання та приниження українців я звернувся до Франківського відділення поліції м. Львова із заявою про злочин. Спершу у мене захотіли додаткові пояснення, в результаті заяву скерують за підслідністю по місцю проживання Бережної», – повідомив пан Літинський.

Він також припустив, що поліція, ймовірно, не захоче відкривати кримінальне провадження, а зареєструє заяву як звернення: «Буду змушений це оскаржити до слідчого судді і змусити поліцію заяву в реєстр внести і почати досудове слідство. І вже тоді пані Бережна точно буде змушена дати пояснення по суті і виправдовувати свої вислови. Чи ні...».

Таким чином львів’янин відреагував на публічний заклик журналіста Майкла Щура (Романа Вінтоніва) щодо подачі позову до пані Бережної.

Нагадаємо, у травні активіст Українського культурного центру Леонід Кузьмін подав скаргу в підконтрольну Кремлеві прокуратуру Криму на викладача КФУ Андрія Нікіфорова за «антиукраїнський» коментар в соціальній мережі.

На фото - Олена Бондаренко, Ірина Бережна

Фото: Facebook Ірини Бержної

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY