detector.media
21.06.2017 17:54
Держкомтелерадіо сприятиме створенню візуального проекту «Зал комунальної преси»
Держкомтелерадіо сприятиме створенню візуального проекту «Зал комунальної преси»
Перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак під час зустрічі із засновником Музейю-архіву преси, істориком і журналістом Вахтангом Кіпіані заявив, що відомство сприятиме створенню візуального проекту «Зал комунальної преси» цього музею.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

У фондах Музею-архіву зберігається понад 30 тисяч найменувань газет і журналів , які за 32 роки самотужки зібрав Вахтанг Кіпіані. У пошуках своїх експонатів журналіст об’їздив віддалені села та всі обласні центри України, відвідав Росію, країни Балтії, Європу, Америку. Довгий час свою приватну колекцію журналіст зберігав удома, частково — в підвалі Києво-Могилянської академії, видавництві «Дух і Літера». Кілька років тому колекціонер заснував перший і єдиний в Україні відкритий громадський приватний музей.  

Богдан Червак та Вахтанг Кіпіані обговорили питання створення нового розділу музею, в якому були б зібрані всі сучасні реформовані комунальні ЗМІ. Крім друкованих екземплярів газет до музею можна буде надавати й оцифровані версії видань. У планах фундатора музею – зробити відкритий для кожного інтернет-музей. Зараз створено перший розділ візуального проекту «Зал комунальної преси», куди увійшли оцифровані видання 20-років минулого століття.  Електронні версії газет, які роздержавлюються, слід надсилати на адресу музею samvydav@gmail.com.

«Держкомтелерадіо всіляко сприятиме створенню цього проекту. Адже ми є сучасниками важливої історичної події, коли друковані ЗМІ позбуваються впливу органів влади і місцевого самоврядування, стають насправді самостійними і незалежними. Завтра це буде вже перегорнута сторінка історії, і хтось у пошуках старих газет буде їздити по містах України. Отже наше завдання – зберегти досвід найбільшої медійної реформи часів незалежної України для нащадків», - зазначив Богдан Червак.

Нагадаємо, 26 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності 1 січня 2016 року.

За даними Держкомтелерадіо, станом на 23 травня повністю реформувалися 49 комунальних і державних видань з 244, які пішли на перший етап реформування, 127 юридичних осіб перебувають у стані припинення; 33 очікують перереєстрації і тільки 36 не підготували документів для реформування взагалі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY