detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
20.06.2017 15:34
Держкіно виділить на Одеський кінофестиваль 1 млн грн
Держкіно виділить на Одеський кінофестиваль 1 млн грн
8-й Одеський міжнародний кінофестиваль, що пройде 14-22 липня цього року, отримає від Державного агентства України з питань кіно 1 млн грн.

Про це на прес-конференції, присвяченій ОМКФ–2107, розповів голова Держкіно Пилип Іллєнко.

«Ми традиційно підтримуємо Одеський міжнародний фестиваль в міру своїх скромних можливостей. Грошовий внесок Держкіно цього року складає 1 млн грн», – сказав він.

А також пожартував, що цей внесок може бути збільшено у зв’язку з українізацією фестивалю: «Мене дуже тішить цьогорічна тотальна українізація Одеського кінофестивалю, яка проявляється і в тому, що в англійській назві зникла одна s зі слова Odesa (що відповідає українській транскрипції), і в тому, що всі спікери на прес-конференції говорять українською. Тож, можливо, у зв’язку з українізацією ми спробуємо збільшити грошовий внесок».

Пилип Іллєнко також зауважив, що цього року в конкурсній програмі ОМКФ беруть участь вісім стрічок, що було створено за підтримки Держкіно.

«Це значить, що українське кіно розвивається, рухається вперед і наша скромна роль в цьому процесі також є. Сподіваюся, що всі це помітять і зможуть подивитися ці чудові стрічки, кожною з яких я пишаюся», – додав він.

Фото: oiff.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY