detector.media
19.06.2017 16:29
У Мінінформполітики обіцяють сьогодні показати список сайтів, які відомство запропонувало заблокувати
У Мінінформполітики обіцяють сьогодні показати список сайтів, які відомство запропонувало заблокувати
Юрій Стець пообіцяв журналістам зняти з документу статус «для службового користування»

Міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що сьогодні, 19 червня, відомство знімає статус «для службового користування» з переліку сайтів, які МІП запропонував заблокувати як антиукраїнські.     

Про це він повідомив 19 червня на прес-конференції керівників МІП на тему «Звіт та перспективи розвитку інформаційної політики України».

«У нашому списку ви не побачите ні "Яндексу", ні "ВКонтакте", зате знайдете сепаратистські сайти», - заявив він, відповідаючи на запитання, чому сервіс «Яндекс.пробки» заблоковано, а до сепаратистських сайтів доступ усе ще вільний.

Журналісти намагалися дізнатися, чому сепаратистські сайти досі не заборонено, проте Юрій Стець сказав, що в нього немає відповіді на це запитання.

«Я медійник, мені не подобається, коли щось забороняють, - водночас зауважив глава МІП, - як правило, це викликає ще більше цікавості до того, що забороняють».

Наприкінці травня заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін повідомив «Детектору медіа», що Експертна рада МІП передала СБУ список із 20 інтернет-ресурсів з антиукраїнським контентом, які можуть бути заблоковані згідно з Доктриною інформаційної безпеки України. Але список не розголошувався. «Список ми передали в режимі для службового користування для того, щоб не підбурювати спекуляції, які навколо нього однозначно будуть інспіровані джерелами, що, власне, постійно атакують будь-які намагання обмежити розповсюдження російської пропаганди в Україні», – зазначив заступник міністра.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY