detector.media
19.06.2017 15:40
Юрій Стець назвав день, коли його можуть відпустити з посади
Юрій Стець назвав день, коли його можуть відпустити з посади
Глава МІП розповів журналістам, кого бачить своїм наступником, а також – чим займатиметься найближчим часом

Міністр інформаційної політики Юрій Стець висловив сподівання, що у четвер, 22 червня, Верховна Рада України проголосує за його відставку з посади глави Мінінформполітики.

Про це він повідомив 19 червня на прес-конференції керівників МІП на тему «Звіт та перспективи розвитку інформаційної політики України».

Юрій Стець закликав журналістів не шукати конспірологічних версій його відставки, наголосивши, що це рішення - не політичне, і єдина причина написання ним заяви – стан його здоров’я.

«У мене прекрасні стосунки з президентом, прем’єром і головою ВР, - підкреслив пан Стець. – Суперечки були, але все вирішувалося». Він також заявив, що з моменту подання заяви з Президентом України не зустрічався.  

Своєю наступницею глава МІП бачить Еміне Джапарову, яка тимчасово очолювала відомство під час його хвороби. «Я переконаний, що це людина, яка ніколи не принесе цензуру в Україну», - сказав пан Стець.

На питання, чим він займатиметься після відставки, пан Стець відповів, що в найближчі три-шість місяців – винятково відновленням здоров’я. За словами міністра, його заява про відставку була, крім іншого, подарунком до дня народження дружини, яка, мовляв, не раз говорила йому, що їй потрібен живий і здоровий чоловік і батько її дітей.   

Як повідомляв «Детектор медіа», 31 травня міністр інформаційної політики України Юрій Стець написав заяву про відставку з посади. Функції виконуючого обов'язки міністра під час його перебування в лікарні покладалися на його першу заступницю Еміне Джапарову.

За словами джерела в Адміністрації Президента, на посаду очільника МІП розглядалися три кандидатури. 112.ua повідомляв, що йдеться, можливо, про нинішнього заступника міністра інформполітики Дмитра Золотухіна, голову Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Миколу Княжицького і радника глави МВС Зоряна Шкіряка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY