detector.media
19.06.2017 15:13
Комітет свободи слова вдруге розгляне питання про розслідування вбивства Шеремета
Комітет свободи слова вдруге розгляне питання про розслідування вбивства Шеремета
21 червня на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики буде розглянуто питання про хід розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета

Про це йдеться у порядку денному засідання Комітету.

Питання про розслідування вбивства пана Шеремета розглядатиметься першим. Доповідатиме перша  заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова.

Крім того, Комітет розгляне питання про результати поїздки членів Комітету до Донецької області з метою перевірки виконання рекомендацій Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики від 13 липня 2016 року щодо невідкладних дій спрямованих на виправлення ситуації з інформаційною безпекою в Донецькій та Луганській областях. Доповідатиме голова Комітету Вікторія Сюмар.

Нагадаємо, 17 травня Комітет вперше розгянув питання про хід розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

6 червня пані Сюмар закликала силовиків завершити розслідування резонансних справ про убивства журналістів та інші злочини проти представників ЗМІ.

Як повідомляв «Детектор медіа», 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в Києві загинув  український журналіст Павло Шеремет. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Павло Шеремет загинув у результаті спрацювання вибухового пристрою, журналіста вбили. Вбивство кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

З дня загибелі Павла Шеремета слідство не встановило ані вбивць, ані замовників, Генпрокурор тримає розслідування на контролі, про нього інформують президента.

На фото - Павло Шеремет

Фото: BBC

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY