detector.media
18.06.2017 15:15
В Дніпрі проходить перший всеукраїнський фестиваль блогерів
В Дніпрі проходить перший всеукраїнський фестиваль блогерів
16-18 червня у Дніпрі відбувається перший в Україні фестиваль блогерів «Дніпровський пост». Один з організаторів фестивалю — позаштатний радник міського голови Євген Гендін презентував жителям Дніпра близько 40 авторів із різних куточків країни.

Про це повідомляє газета «День».

Учасники фестивалю протягом вихідних проводять сім панельних дискусій на гострі теми сучасності у форматі відкритого діалогу із містянами. Вхід на фестиваль вільний. Подивитися онлайн-трансляцію дискусійних панелей можна на http://skrypin.ua/.

Форум авторитетних представників вітчизняної блогосфери в Дніпрі проходить у рамках програми міського голови Бориса Філатова «Культурна столиця». Серед запрошених блогерів — відомі художники, телеведучі, письменники, народні депутати й церковнослужителі.

«Ми запросили найбільш знакових та авторитетних блогерів — лідерів громадської думки. Ми не вибирали їх за прихильністю. Серед них, скажімо відверто, є люди, з якими у нас розходяться погляди. Але це — можливість у форматі живої дискусії обговорити нагальні проблеми», — сказав мер Дніпра Борис Філатов.

Першу дискусійну панель «За життя, за країну», яка відбулася відразу після відкриття фестивалю, мер почав з розлогої розповіді про Дніпро, яку назвав «одою любові до міста».

«Коли люди роблять справу — їм ніколи лаятися один з одним і з’ясовувати відносини. На це, зазвичай, немає часу. Пам’ятайте, як ми швидко мобілізувалися 2014-го? Ми не мали іншого виходу, або рятувати Україну, або ... Будь-яка комунікація зараз — це теж задля порятунку. І блогерфест — також. Бо для того, щоб склеїти країну — нам не можна сваритися, з’ясовувати відносини й ділити шкуру невбитого ведмедя.

Блогерфест створювався заради розуміння й комунікації. Всі загрози, що впали на нас 2014-го, — й інформаційні, й фізичні, — вони нікуди не зникли. Тому символічно, що блогерфест проходить у Дніпрі — місті, яке свого часу стало щитом для всієї України», — сказала у своєму виступі блогер з Одеси Олена Балаба.

Фестиваль блогерів «Дніпровський пост» приурочили до Міжнародного дня блогерів.

Нагадаємо, Міжнародна правозахисна організація Amnesty International засудила обвинувальний вирок, винесений 11 травня судом Єкатеринбурга (Росія) російському відеоблогеру Руслану Соколовському у справі про образу почуттів вірян і розпалювання ворожнечі.

Нагадаємо, колишній депутат Єгор Фірсов на своїй сторінці у Facebook повідомив про зникнення у Донецьку журналіста, письменника, блогера Станіслава Васіна. Він також припустив, що його могли взяти в полон.

Станіслав Васін не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Донбас.Реалії» з 2 червня. У редакції припустили, що журналіста могли взяти в полон бойовики «ДНР», а його сторінку у Facebook – зламали.

Згодом пан Фірсов повідомив, що блогер Станіслав Васін (псевдонім Станіслава Асєєва) останній раз виходив на зв'язок із своєю матір’ю в обід 2-го червня, коли під'їжджав до Донецька. За словами екс-депутата, звернення до місцевої міліції та безпосередньо в МГБ нічого не дали. 8 червня поліція відкрила провадження за фактом зникнення журналіста.

Фото: «День»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY