detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
16.06.2017 11:42
Нацрада скасувала оголошення конкурсу на місцеве мовлення
Нацрада скасувала оголошення конкурсу на місцеве мовлення
16 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення скасувала свої рішення від 18 травня про оголошення конкурсу на місцеве мовлення з використанням 21 вільної ФМ-частоти і затвердження конкурсних умов.

За словами члена Нацради Сергія Костинського, Нацрада хоче змінити конкурсні умови, щоб дати більшу гнучкість у програмуванні. Вимогу про не менше 15% інформаційних передач місцевої тематики в загальному обсязі мовлення хочуть замінити на те, щоб не менше 15% передач власного виробництва становили інформаційні передачі місцевої тематики. На думку членів Нацради, заявлена ними конкурсна вимога неможлива для реалізації, якщо місцевий мовник ретранслює програми партнера (конкурсні умови передбачають ретрансляцію виключно програм суспільного мовлення).

У газеті «Голос України» має бути оприлюднено повідомлення Нацради про скасування конкурсу. А на наступному засіданні Нацрада планує оголосити новий конкурс з новими конкурсними умовами.

Нагадаємо, 18 травня Нацрада вирішила оголосити конкурс на 21 ФМ-частоту і затвердила конкурсні умови. Конкурс був оголошений у газеті «Голос України» 24 травня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY