detector.media
14.06.2017 12:14
В Ужгороді працівники автовокзалу перешкоджали журналістам
В Ужгороді працівники автовокзалу перешкоджали журналістам
Нагадаємо, 2 червня на території автостанції «Ужгород-1» охоронець та кілька працівників вокзалу в усній формі наказали знімальній групі «21 каналу» припинити знімати сюжет.

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Працівники автовокзалу повідомили журналістам, що зйомку заборонено робити без дозволу.

За словами журналістки «21 каналу» Олександри Туранової, вона готувала сюжет про те, що на ужгородській автостанції продають більше квитків, ніж є місць в автобусі. Власне, коли журналісти записували коментар пасажирки, до них й підійшов охоронець.

Деталі інциденту зафіксовано на відео, яке також додано до сюжету про роботу вокзалу. На відео чути слова охоронця, що забороняє знімати, а також видно жінку, яка намагається затулити об’єктив камери рукою.

ІМІ повідомляє, що через втручання у роботу знімальної групи сюжет не вдалося випустити у запланований день.

Журналісти викликали на місце події поліцію, а 9 червня Олександра Туранова написала заяву про факт перешкоджання журналістській діяльності на території вокзалу до Ужгородського відділу поліції.

Зазначено, що 2015-2016 роках на автовокзалах Ужгорода та Мукачева зафіксовано втручання охоронців у роботу знімальних груп журналістів “21 каналу”, “М-студіо”, “Інтера” та “Тиси-1”.

Як повідомляв «Детектор медіа», в листопаді представники Ужгородського відділу поліції перешкоджали роботі знімальної групи спецпроекту «ЦРУ» телеканалу «24».

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY