detector.media
13.06.2017 16:10
У суді Полтави невідома жінка перешкоджала журналістці вести зйомку
У суді Полтави невідома жінка перешкоджала журналістці вести зйомку
12 червня у Апеляційному суді Полтавської області, де розглядали справу щодо різанини біля арки «Газетного ряду», невідома жінка вибила з рук журналістки ГО «Полтавська платформа» Анни Єгорової телефон, на який та вела відеозйомку

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Інцидент стався після закінчення судового засідання, коли між активістами і людьми, які приїхали з Кременчука на підтримку підозрюваного Анатолія Прядка, виникла суперечка.

«Бойове хрещення журналіста – це коли в суді кременчуцька тітушня вибиває твій телефон. Якийсь охоронець порадив пробачити жінку, але, мабуть, я ще не готова зрозуміти, як це приїжджі люди в моєму місті поводяться отак. Заява – в поліції, жага боротися зростає. Дякую всім, хто підтримав мене, особливе дякую для Миколи Лисогора за відео, яке допоможе в справі. Своє відео не публікуватиму в інтересах слідства (дуже сподіваюся, що воно розпочнеться)», – написала журналістка на своїй сторінці у Facebook.

У коментарі ІМІ пані Єгорова розповіла, що невідома жінка хапала її за руки, заважала знімати, а пізніше вихопила телефон з рук: «Я знімала суперечку, і саме тоді жінка вибила з рук телефон, а коли я сказала, що журналіст, вона почала сипати образи».

Після інциденту пані Єгорова написала заяву в Октябрський райвідділ поліції, в якій вказала, що під час виконання редакційного завдання їй перешкоджала невідома жінка.

«Слідчий написав, що особа намагалася вихопити, а не вихопила. Довелося писати пояснення своєю рукою», – повідомила журналістка.

Нагадаємо, 6 грудня в Октябрському райсуді Полтави керівник групи конвоїрів поліції заборонив журналісту вести фотозйомку ще до початку засідання суду та наказав представникам ЗМІ залишити судову залу.

9 грудня суддя Октябрського суду Полтави попросила представників засобів масової інформації залишити відкрите судове засідання.

28 лютого в Октябрському районному суді Полтави, під час засідання, члени групи, яку звинувачують у вимаганні грошей від підприємців, ображали журналіста «Полтавщини» Миколу Лисогора та блогера Ігоря Гавриленка.

На фото -Анна Єгорова

Фото: Facebook Анни Єгорової

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY