detector.media
10.06.2017 15:02
Редакторка «Донбас.Реалії» заявляє, що Станіслав Асєєв (Васін) працював в окупованому Донецьку виключно як журналіст
Редакторка «Донбас.Реалії» заявляє, що Станіслав Асєєв (Васін) працював в окупованому Донецьку виключно як журналіст
Редакторка «Радіо "Донбас.Реалії"» (проект «Радіо Свобода») Тетяна Якубович підтвердила попереднє повідомлення першого заступника головного редактора видання «Дзеркало тижня» (DT.UA) Сергія Рахманіна, що Станіслав Васін – це псевдонім журналіста, публіциста, письменника Стаса Асєєва, якого, як повідомляє екс-депутат Єгор Фірсов, захопили у полон бойовики «ДНР».

Про це вона написала 10 червня у своєму Facebook.

«Так сталось, що вчора було розкрите справжнє ім'я Стаса Васіна - друзі вирішили, що так буде краще - тому і нам немає сенсу його далі приховувати. За час, що ми працювали зі Станіславом Асєєвим, він написав десятки репортажів, нарисів і фоторепортажів для "Донбас.Реалії". Незабаром зберу їх в одну підбірку, тому що насправді це те, що має бути перед очима в кожного, хто хоче знати, що відбувається по інший бік лінії розмежування», - написала Тетяна Якубович.

Вона заявила, що Станіслав Асєєв працював виключно як журналіст.

«Це була звичайна, професійна і - так, дуже талановита - журналістська робота, а ніякий не шпіонаж, що йому, як ми підозрюємо, тепер можуть інкримінувати окупаційні органи. Станіслав просто описував довколишнє життя, яке бачив на власні очі, і бачити яке іншій частині країни забороняли», - зазначила вона.

Редакторка також повідомила, що Станіслав Асєєв усвідомлював небезпеку, яка йому загрожує на окупованій бойовиками території Донеччини.

«На сайті "Радіо Свобода" в розділі Донбасу досі висить закріпленим дописом його "інструкція з безпеки". Ми ніколи не наважувались йому будь-що радити, розуміючи, що він устократ краще усе знає, і радити може лише сам. Працювати там було його рішенням і ризиком, але Стас робив це з розумом. Те, що сталось, доводить, що не застрахований ніхто - що, однак, не означає, що його рекомендації були неефективними», - написала вона.

Нагадаємо, колишній депутат Єгор Фірсов на своїй сторінці у Facebook повідомив про зникнення у Донецьку журналіста, письменника Станіслава Васіна. Він також припустив, що його могли взяти в полон.

Станіслав Васін не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Донбас.Реалії» з 2 червня. У редакції припустили, що журналіста могли взяти в полон бойовики «ДНР», а його сторінку у Facebook – зламали.

Згодом колишній народний депутат Єгор Фірсов повідомив, що Станіслав Васін останній раз він виходив на зв'язок із своєю матір’ю в обід 2-го червня, коли під'їжджав до Донецька. Він повини був приїхати до неї 3-го, але так і не приїхав. За словами екс-депутата, звернення до місцевої міліції та безпосередньо в МГБ нічого не дали.

Як повідомив Єгор Фірсов, 8 червня поліція відкрила провадження за фактом зникнення журналіста.

9 червня редакторка «Радіо "Донбас.Реалії"» (проект «Радіо Свобода») Тетяна Якубович заявила, що поки не вдалося отримати інформацію про можливе місце перебування українського журналіста Станіслава Васіна, який зник 2 червня в контрольованому бойовиками «ДНР» Донецьку.

Перший заступник головного редактора видання «Дзеркало тижня» (DT.UA) Сергій Рахманін повідомив, що Станіслав Васін – це псевдонім журналіста, публіциста, письменника Стаса Асєєва, якого, як повідомляє екс-депутат Єгор Фірсов, захопили у полон бойовики «ДНР». Журналіст підкреслює, що «ми обов'язково мусимо витягнути» Станіслава Асєєва з полону.

На фото – Стас Асєєв

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY