detector.media
10.06.2017 13:01
Сергій Рахманін розкрив справжнє прізвище захопленого в полон бойовиками «ДНР» українського журналіста
Сергій Рахманін розкрив справжнє прізвище захопленого в полон бойовиками «ДНР» українського журналіста
Перший заступник головного редактора видання «Дзеркало тижня» (DT.UA) Сергій Рахманін повідомив, що Станіслав Васін – це псевдонім журналіста, публіциста, письменника Стаса Асєєва, якого, як повідомляє екс-депутат Єгор Фірсов, захопили у полон бойовики «ДНР».

Про це Сергій Рахманін написав у статті «Земля Стаса».

«Публіцист і письменник Стас Асєєв мав вагомі підстави приховувати своє справжнє ім'я. Ми наважилися оприлюднити його лише тоді, коли щезла надія, що наш колега у безпеці й на свободі. Востаннє Стас виходив на зв'язок ще 2 червня. Відтоді його телефон мовчить, квартиру перевернуто догори дном, його місцезнаходження офіційно невідоме, а "васінський" аккаунт у ФБ, який прокинувся днями, заговорив підозріло незнайомим голосом»,- зазначив перший заступник головреда «Дзеркала тижня».

Сергій Рахманін підтвердив, що Стас Асєєв писав про події на окупованій частині Донбасу і змушений був це робити під псевдонімом.

«Будь-котрий із текстів Стаса в умовах окупації автоматично перетворювався на текст вироку. Він це знав. Однак до викрадення залишався ревним хронікером подій по другий бік розмежування. Його тексти — дуже різні (цільнометалеві, осколково-рвані, жорсткі, філософські, іронічні) — однаковою мірою відзначені страждальною силою. Здавалося, Стас намагається перетворити свої статті на тонкі й міцні нитки, котрі старанно протягує під колючим дротом ненависті, що три з гаком роки тому розпоров країну», - написав Сергій Рахманін.

Він підкреслює, що «ми обов'язково мусимо витягнути» Станіслава Асєєва з полону.

Нагадаємо, колишній депутат Єгор Фірсов на своїй сторінці у Facebook повідомив про зникнення у Донецьку журналіста, письменника Станіслава Васіна. Він також припустив, що його могли взяти в полон.

Станіслав Васін не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Донбас.Реалії» з 2 червня. У редакції припустили, що журналіста могли взяти в полон бойовики «ДНР», а його сторінку у Facebook – зламали.

Згодом колишній народний депутат Єгор Фірсов повідомив, що Станіслав Васін останній раз він виходив на зв'язок із своєю матір’ю в обід 2-го червня, коли під'їжджав до Донецька. Він повини був приїхати до неї 3-го, але так і не приїхав. За словами екс-депутата, звернення до місцевої міліції та безпосередньо в МГБ нічого не дали.

Як повідомив Єгор Фірсов, 8 червня поліція відкрила провадження за фактом зникнення журналіста.

9 червня редакторка «Радіо "Донбас.Реалії"» (проект «Радіо Свобода») Тетяна Якубович заявила, що поки не вдалося отримати інформацію про можливе місце перебування українського журналіста Станіслава Васіна, який зник 2 червня в контрольованому бойовиками «ДНР» Донецьку.

На фото - Стас Асєєв

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY