detector.media
07.06.2017 17:38
Мати зниклого в окупованому Донецьку українського журналіста Васіна виявила сліди проникнення в його житло
Мати зниклого в окупованому Донецьку українського журналіста Васіна виявила сліди проникнення в його житло
Колишній народний депутат Єгор Фірсов повідомив подробиці зникнення журналіста Станіслава Васіна, який писав для українських ЗМІ про події в окупованому Донецьку.

Про це він написав у своєму Facebook.

«Вчора я публікував інформацію про зникнення і ймовірне затримання МГБ ДНР українського журналіста Stanyslav Vasin. Мені вдалося зібрати трохи більше інформації від родичів Стаса. Останній раз він виходив на зв'язок з мамою в обід 2-го червня. Сказав що під'їжджає до Донецька і приїде до неї завтра тобто 3-го, але так і не приїхав. Мама підняла тривогу, знайомі і друзі сказали, що з ними він також на зв'язок не виходив», - написав Єгор Фірсов.

За словами екс-депутата, звернення до місцевої міліції та безпосередньо в МГБ нічого не дали.

«Мати поїхала до нього додому (він жив окремо і знімав квартиру в Донецьку), там виявила сліди проникнення, а також зауважила, що відсутня частина особистих речей, в тому числі і ноутбук. У квартирі щось шукали», - повідомив Фірсов.

Він зазначає, що аккаунт Станіслава Васіна в  Facebook - активний, в ньому розміщуються пости. 6 червня з аканту  була розсилка повідомлень зі спробою отримати інформацію. «Будьте обережні!», - попереджає Фірсов.

Екс-депутат нагадує, що Станіслав Васін робив багато журналістських публікацій саме після початку військових дій.

«Жив в Донецьку і висвітлював події зсередини. Він писав для багатьох видань, в числі яких - "Дзеркало тижня", "Українська правда", "Радіо Свобода", "Український тиджень". До кінця цього року він планував переїзд до Києва», - написав Єгор Фірсов.

Нагадаємо, колишній депутат Єгор Фірсов на своїй сторінці у Facebook повідомив про зникнення у Донецьку журналіста, псьменника Станіслава Васіна. Він також припускає, що його могли взяти у полон.

Редакторка «Радіо "Донбас.Реалії"» (проект «Радіо Свободи») Тетяна Якубович повідомила «Детектору медіа», що Станіслав Васін не виходив на зв’язок з колегами по проекту «Радіо "Донбас.Реалії"» з 2 червня. У редакції допускають, що журналіста могли взяти у полон бойовики «ДНР», а його сторінку у Facebook – зламали.

На фото – Єгор Фірсов

Фото: «РБК-Україна»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY