detector.media
07.06.2017 16:46
У Коцюбинському журналістці Ірині Федорів невідомі порізали шину авто
У Коцюбинському журналістці Ірині Федорів невідомі порізали шину авто
Зранку 7 червня в смт Коцюбинське двоє чоловіків прокололи шину автомобіля Nissan Note, який належить журналістці та місцевій активістці Ірині Федорів. Вона пов'язує інцидент із професійною діяльністю.

Про це пише Інститут масової інформації з посиланням на сайт «Громада Приірпіння».

«Ми саме збиралися везти дитину в садок, коли помітили, що шина на місці водія спустилася через поріз. Поїхали на СТО і там нам сказали, що з першого удару ніж не взяв шину, бо вдарили не в тому місці. А з другої спроби зловмисникам таки вдалося її розрізати. Шиномонтаж тут не допоможе – треба купувати нову. Я коли перемотувала відео на камерах спостереження, то думала, що різатимуть шини о 2 – 3 ночі, коли більша ймовірність, що ніхто не побачить. А виявилося, що наші правоохоронці такі “грізні” в Коцюбинському, що злочинність у нас відбувається в білий день. 8:50 ранку, коли люди їдуть в садок, на роботу. Це якраз той час, коли ми їдемо в садок. Тобто моя сім’я абсолютно реально могла перестріти цих молодиків з ножем. Це показник того, що наша правоохоронна система через те, що роками не карає нікого за злочини, стала спільником і стимулює ріст злочинності навіть в білий день», – прокоментувала інцидент пані Федорів.

Відео з камери спостереження.

У коментарі для ІМІ Ірина Федорів, котра є співзасновницею сайту «Громада Приірпіння», сказала, що пов'язує інцидент із професійною діяльністю. За її словами, сайт кілька років відстоював інтереси створення національного парку в Біличанському лісі та порятунку його від забудови, а також знаходиться у протистоянні з локальною партією «Нові обличчя», що контролює Ірпінь, Бучу, Гостомель та Ворзель, натомість у Коцюбинському головою селища було обрано наближену до цього ЗМІ Ольгу Матюшину

ІМІ також повідомляє, що у2012 році пані Федорів погрожували, і вона жила під охороною. 7 червня 2016 року, у під'їзді була спроба злому з ножем вікна консьєржа, де перебував тираж самвидаву «Громади Коцюбинського». Справа не була розслідувана. 

Також навпроти будинку журналістки обписали паркан напередодні виборів у 2016 році та облили зеленкою прокурора. Винні не покарані.

 

Нагадаємо, у квітні на Київщині журналістці та активістці місцевої ініціативи громади Петропавлівської Борщагівки «Захисти ліс» Валентині Аксьоновій спалили авто.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY