detector.media
07.06.2017 11:45
Омбудсман звернувся до поліції щодо ненадання Чернівецькою лікарнею інформації про декларації
Омбудсман звернувся до поліції щодо ненадання Чернівецькою лікарнею інформації про декларації
Омбудсман перенаправив звернення журналістки Надії Вірної щодо ненадання інформації Чернівецькою комунальною обласною клінічною лікарнею до ГУ Нацполіції Чернівецької області.

Про це пише «Доступ до правди» з посиланням на пост журналістки у Facebook.

Пані Вірна просила у лікарні надати копії декларацій керівників закладу. У відповіді на запит лікарня зазначила, що інформація про декларації керівництва медичного закладу за 2015 рік, а також відомості про їхню зарплату, не є публічною.

У відповіді представника Уповноваженого Верховної Ради з прав людини зазначено, що у зазначеній ситуації є порушення ст. 171 Кримінального кодексу України, відповідно перешкоджання законній професійній діяльності журналістів передбачена кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, пані Вірна 15 травня скерувала скаргу до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини щодо усунення порушень права на доступ до публічної інформації та притягнення правопорушника до адміністративної відповідальності за статтею 212-3 КУпАП.

Як зауважив у скарзі медіа-юрист «Платформи прав людини» Олександр Бурмагін, відповідно до ч. 3 ст. 5 Закону України «Про захист персональних даних» персональні дані, зазначені у декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, оформленій за формою і в порядку, встановленими Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції», не належать до інформації з обмеженим доступом.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY