detector.media
Дмитро Золотухін
06.06.2017 12:03
Маємо таку журналістику, на яку заслуговуємо

Армія, церква, влада та... журналістика. Принаймні ці чотири соціальні інституції відображають у собі те, що і як відбувається в суспільстві. І, фактично, нічим від суспільства не відрізняються.

Хтось мудрий сказав: "Тексти - це дзеркала... І якщо в таке дзеркало дивиться мавпа - то відтіля не може визирнути лик апостола!"

Ми маємо саме таку журналістику, на яку заслуговуємо. Неправильним є вважати, що журналісти мають когось кудись вести за собою... Бути взірцем... Або "чєстью і совєстью нашєй епохі"...

Вони саме такі, якими є ми.

Це ми лайкаємо все без розбору. Це ми клікаємо на заголовки "Шок! Сєнсація! Пост в фєйсбуке подриваєт соцсєті..."

Це ми репостимо "зраду", не перевіряючи інформацію. Це ми цитуємо наші "джерела" (друзів, бабусь, сусідів, колег), не замислюючись над тим, чи могли вони бути обізнані з інформацією, або мали відповідні знання, щоб розібратися в тому, що почули чи побачили.

Це ми нестримано можемо матюкнутися на людину в коментарях і тоді казати "а шо таке? То ж мій особистий профіль! Це не публічно!.."

Все це робимо ми, читачі, глядачі... Споживачі інформації!

Пам'ятаймо про те, що чим кращими ставатимемо ми, чим більше зусиль докладатимемо до самовдосконалення, чим наполегливіше шукатимемо правду - тим більшою є наша надія на якісну, чесну, професійну журналістику.

Вітаю усіх нас зі святом!

Джерело: Фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY