detector.media
03.06.2017 17:51
Кириленко порахував, скільки років треба, аби кількість книжок українською мовою сягнула 90%
Кириленко порахував, скільки років треба, аби кількість книжок українською мовою сягнула 90%
Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко заявляє, що у найближчі роки кількість книжок українською мовою на ринку України може сягнути 90%.

Таку думку він висловив висловив у програмі «Гуманітарний простір» на «Українському радіо», передає «Укрінформ». 

За його словами, зростання українського книговидання відбувається завдяки запровадженню обмежувальних регуляторних заходів для російської книжкової продукції.

«Запровадження дозволів для книжкової продукції з Росії стимулює українське книговидання, і, за оцінками експертів, протягом найближчих 6-8 років кількість книжок українською мовою на ринку може сягнути 90%», - сказав В’ячеслав Кириленко.

Нагадаємо, 22 травня набула чинності постанова Кабінету Міністрів України  від 05.04.2017 № 262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України». Відтепер імпортери з Росії та тимчасово окупованих територій України мають отримувати дозвіл від Держкомтелерадіо на ввезення видавничої продукції.

Майже за два місяці з дня набуття чинності постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України» Держкомтелерадіо отримав 232 заяви на видачу дозволів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY