detector.media
03.06.2017 10:01
Кіберполіція розказала провайдерам, як заблокувати сайти РФ, і попередила користувачів про небезпеку обходження блокування
Кіберполіція розказала провайдерам, як заблокувати сайти РФ, і попередила користувачів про небезпеку обходження блокування
Департамент кіберполіції Національної поліції України надав практичні рекомендації українським інтернет-провайдерам, як заблокувати доступ до веб-ресурсів, які на даний час є забороненими у використанні на території України, без закупівлі спеціального технічного обладнання. Департамент також застеріг користувачів від скачування браузерів, що дозволяють обходити блокування російських сайтів.

Про це йдеться на сайті Департаменту кіберполіції.

«Департаментом кіберполіції Національної поліції України з метою забезпечення виконання Указу Президента України розроблено ряд рекомендацій для підприємств, установ та організацій усіх форм власності», - йдеться у повідомленні.

Працівники Департаменту кіберполіції рекомендують провайдерам такі методи як блокування за IР-адресами, за допомогою DNS та по URL.

Найбільш ефективним методом серед них працівники поліції виділяють саме блокування ресурсів за допомогою блокування IР-адреси. За їх твердженням, налаштування обладнання за такими рекомендаціями не потребує додаткових фінансових затрат та придбання техніки.

Кіберполіція також звертає увагу користувачів, що останнім часом у мережі швидко розповсюджуються спеціалізовані браузери, які «під легендою надання можливості здолати обмеження доступу до заблокованих ресурсів, насправді отримують повний доступ до операційної системи та персональних даних користувача».

«У подальшому отримана зловмисниками інформація може використовуватись ними на власний розсуд. Крім того, вони таким чином матимуть змогу використовувати комп’ютери користувачів у протиправних діях», - зазначає кіберполіція.

Раніше користувачі «Яндекс.Браузера» виявили, що додаток дозволяє автоматично обходити блокування, які були введені в Україні.

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування Mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Одноклассники». Крім того, суттєво розширено коло російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення, які потрапили під обмеження.

17 травня після офіційної публікації указ набув чинності.

Департамент кіберполіції Національної поліції України закликає громадян повідомляти про факти невиконання провайдерами Указу Президента України щодо блокування російських інтернет-ресурсів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY