detector.media
02.06.2017 16:26
Держкіно оголосило результати першого етапу Десятого пітчингу
Держкіно оголосило результати першого етапу Десятого пітчингу
Державне агентство України з питань кіно на підставі Протоколу засідання Експертної комісії з питань кінематографії від 31 травня та Наказом №104 від 1 червня затвердило перелік проектів-переможців першого етапу Десятого конкурсного відбору кінопроектів, які претендують на державне фінансування.

До другого етапу конкурсного відбору пройшли 164 проекти:

Повний перелік завантажуйте за посиланням.

Другий етап конкурсного відбору відбудеться 19-23 червня в приміщенні кінотеатру «Жовтень».

Нагадаємо, у березні цього року Держкіно оголосило додаткову тематичну категорію фільмів у межах Десятого пітчингу - «Велич українського духу на прикладах легендарних героїв народного фольклору.

Нова тематична категорія передбачена для ігрових повнометражних просвітницьких кінопроектів, фінансування яких на умовах державного замовлення може становити до 100% кошторисної вартості їхнього виробництва. У новій категорії приймаються «проекти з історичним, фольклорним чи етнографічним забарвленням, що спрямовані на національно-патріотичне виховання та освіту молодих поколінь українців на прикладах героїчної самопожертви та відданості національній ідеї видатних історичних постатей і літературних героїв з міфологічно-фольклорним забарвленням».

Нагадаємо, Державне агентство з питань кіно — другий за обсягами розпорядник бюджетних коштів на медійний контент, і його бюджет у 2017 році порівняно з 2016-м зріс майже вдвічі. На фінансування його чотирьох бюджетних програм у держбюджеті на 2017 рік передбачено 515 млн 952,5 тис. грн., що на 250 млн 740,3 тис. більше, ніж у держбюджеті-2016.

За даними Держкіно, найкасовішим з випущених у 2016 році в прокат фільмів, створених за підтримки Держкіно, став мультфільм «Микита Кожум'яка», який зібрав 12 млн грн. На другому місці – «Гніздо горлиці» (1,5 млн грн.). Далі – «Тепер я буду любити тебе» (менше 1 млн грн.), «Моя бабуся Фані Каплан» (менше 1 млн грн.), «Політ золотої мушки» (менше 400 тис. грн.), «Жива ватра» (біля 200 тис. грн.). Виробництво всіх повнометражних ігрових фільмів, які були в прокаті у 2016-му, було розпочато до 2014 року.

Як проходив другий тур Дев’ятого пітчингу Держкіно – читайте на «Детекторі медіа» туттуттут і тут. Про переможців Дев’ятого пітчингу – тут.

Детальніше про восьмий пітчинг –туттут і тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY