detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
02.06.2017 11:07
Журналісти «Схем» відповідають за те, що видають в ефір – Зураб Аласанія
Журналісти «Схем» відповідають за те, що видають в ефір – Зураб Аласанія
Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія прокоментував «Детектору медіа» ситуацію, яка склалася між програмою «Схеми» та Службою безпеки України. СБУ просила журналістів утриматись від оприлюднення ймовірних її співробітників. Програма про елітні авто СБУ-вців вийшла в ефір «UA:Першого» 1 червня о 19:55

«Це рекомендації СБУ і не більше того. Редакція "Схем" має право сама приймати рішення, враховувати ці рекомендації чи не враховувати», – сказав він.

За словами пана Аласанії, жодного подібного попередження до каналу не надходило.

«СБУ не є регуляторним органом у медіа. Навіть з урахуванням нелегкого стану в Україні я вважаю, що журналісти самі мають право нести відповідальність за те, що вони пишуть», – сказав він.

Голова правління НСТУ також нагадав, що програма «Схеми» – продукт окремого продакшну («Радіо Свобода»), з яким укладено договір.

«Схеми – це окремий продакшн. У нас є договір. Ми не маємо права і бажання втручатися в редакцію "Схем". Взаємопорозуміння у нас було завжди. Воно підтримується в політиці каналу редакційній і загальній. І все. Ми не ліземо туди, вони відповідають за те, що пишуть і показують»,– сказав пан Аласанія.

Нагадаємо, 1 червня головна редакторка, авторка та ведуча програми «Схеми: корупція в деталях» Наталя Седлецька повідомила, що СБУ намагалася зняти з ефіру сюжет про елітні авто своїх співробітників. У СБУ повідомили, що оприлюднення журналістами даної інформації може ідентифікувати співробітників спецслужби та нанести загрозу їх життю і здоров’ю. Програма, як і було заплановано, вийшла в ефірі на «UA:Першому» 1 червня о 19:55.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY