detector.media
02.06.2017 09:40
У Криму майже на 1 тис гривень оштрафували активіста за згадку Меджлісу в соцмережі
У Криму майже на 1 тис гривень оштрафували активіста за згадку Меджлісу в соцмережі
Підконтрольний Кремлю Радянський мировий суд оштрафував на 2 тис руб (близько 920 гривень – ред.) кримського активіста Рустема Меннанова за пост в соціальній мережі, де він згадав Меджліс кримськотатарського народу.

Про це «Крим.Реаліі» повідомив юрист Меннанова Февзі Каракаш.

Правозахисник повідомив, що штраф був призначений без конфіскації пристрою, за допомогою якого була поширена інформація.

«Після початку суду мною було заявлено клопотання про припинення провадження у зв'язку з відсутністю складу порушення, суддя не взяв це до уваги. Друге клопотання про припинення справи у зв'язку із закінченням строку притягнення до адміністративної відповідальності також не взяли до уваги», – прокоментував пан Каракаш.

Він зазначив, що до матеріал справи долучили скріншоти записів на сторінці в соцмережі Рустема Меннанова, які були після тієї публікації, за яку активіста притягли до відповідальності. За словами юриста, він заявив клопотання про вилучення матеріалів, суд його відхилив. Меннанов має намір оскаржити рішення суду.

Як нагадує «Крим.Реалії», кримськотатарського активіста Рустема Меннанова викликали 23 травня в Радянський РВВС в окукованому Криму через згадки Меджлісу в пості в соціальній мережі з поздоровленням лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва з Днем народження. Активісту закидають адміністративне правопорушення відповідно до частини 2 статті 13.15 КоАП Росії – «Зловживання свободою масової інформації».

Нагадаємо, 26 січня у Бахчисараї було затримано адвоката Еміля Курбедінова, який захищає кримського журналіста Миколу Семену. В його будинку та офісі провели обшуки. Адвоката звинувачували «у поширенні екстремістських матеріалів» у соцмережі. Згодом його відпуситили та повернули техніку.

21 лютого у Київському райсуді Сімферополя, в окупованому Росією Криму, судили кримчанина Марлена Мустафаєва за публікації у «ВКонтакте» та Facebook у 2014 році.

У березні 2017 року кримськотатарського активіста Ремзі Бекірова заарештували на три доби за розміщення відео в соціальній мережі в 2009-2010 роках. Його звинувачують у «виробництві та розповсюдженні екстремістських матеріалів».

Правозахисники рекомендують кримським активістам перевіряти свої сторінки у соціальній мережі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY