detector.media
01.06.2017 18:23
Суд скасував виправдальну ухвалу у справі Коцаби
Суд скасував виправдальну ухвалу у справі Коцаби
Вищий спеціальний суд скасував виправдальну ухвалу Апеляційного суду Івано-Франківської області у справі блогера Руслана Коцаби, якого було засуджено до 3 років і 6 місяців позбавлення волі за перешкоджання діяльності Збройних сил України, а пізніше – виправдано.

Про це у своєму Facebook повідомила його адвокатка Тетяна Монтян.

Вона стверджує, що підстави такого рішення Вищого спеціального суду - суто процесуальні.

«Через те, що апеляційний суд не задовольнив клопотання прокуратури про дослідження деяких доказів. Нагадую, що касація валялася в Вишці аж з 29 серпня 2016 року! Мета всього цього абсурду - максимально відтягнути ухвалення остаточного рішення, аби також відтягнути винесення рішення Європейським судом», - заявляє Тетяна Монтян.

Нагадаємо, у січні 2015 року Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти блогера з Івано-Франківська Руслана Коцаби за відеозвернення до Президента України, де він закликав українців відмовитися від чергової хвилі мобілізації, мотивуючи тим, що в Україні не оголошений військовий стан.

12 травня Івано-Франківський міський суд визнав місцевого блогера Руслана Коцабу винним у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України і засудив до 3 років і 6 місяців позбавлення волі. На суді Руслан Коцаба заявив, що не визнає своєї провини.

Строк відбуття покарання блогеру розрахують з дати затримання – тобто з 7 лютого 2015 року. Суд ухвалив відповідно до ст. 172 КПК України зарахувати йому строк попереднього ув’язнення з 7 лютого 2015 року до дня набрання вироком законної сили у строк відбуття покарання з розрахунку - один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

В липні 2016 року Апеляційний суд повністю виправдав івано-франківського блогера Руслана Коцабу, якого раніше міський суд Івано-Франківська визнав винним у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України і засудив до 3 років і 6 місяців позбавлення волі.

У жовтні 2016 року стало відомо, що івано-франківський блогер Руслан Коцаба працюватиме журналістом на 17-му каналі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY