detector.media
30.05.2017 16:40
Українські стрічки «Межа» та «Стрімголов» увійшли до конкурсної програми кінофестивалю в Карлових Варах
Українські стрічки «Межа» та «Стрімголов» увійшли до конкурсної програми кінофестивалю в Карлових Варах
Обидва фільми було створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

У головній конкурсній програмі 52-го міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах (Чехія) буде представлено українсько-словацький  фільм «Межа» режисера Петера Беб’яка, а у конкурсній програмі «Із Заходу на Схід» – фільм «Стрімголов» режисера Марини Степанської.

Про це повідомляє пресс-служба Держкіно, посилаючись на організаторів фестивалю.

«Це неймовірний успіх для кінематографіста – заявити про свій фільм у конкурсній програмі фестивалю класу "А". І це важлива подія для кінематографічної країни – представити на такому фестивалі одразу два фільми. Обидві стрічки є дуже перспективними, обом бажаю успіху і перемог! Продовжуємо відкривати світові українське кіно», - зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Копродукційний проект «Межа»  - це перша українсько-словацька копродукція. Виробництво фільму здійснила компанія «Гарнет Інтернешнл Медіа Груп» спільно зі словацькою компанією «Wandal Production, s.r.o.». Режисером є Петер Беб’як, автором сценарію – Петер Балко (Словаччина), продюсерами – Ванда Адамік-Грицова (Словаччина) та Андрій Єрмак (Україна).

Стрічка стала одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно, а також була відзначена призом конкурсу Works-in-progress індустріальної секції Baltic Event ХХ Міжнародного кінофестивалю у Талліні. 

Кримінальний трилер «Межа» розповідає реальну історію, що відбулася на словацько-українському прикордонні. Вона показана через призму сімей, причетних до організованої злочинності влітку 2007-го року. Зйомки «Межі» проходили на території України, Словаччини та Чехії.

Проект художнього фільму «Стрімголов» став одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Держкіно, а також переможцем у секції «Comming Soon New Talents» у рамках індустріальної платформи Вільнюського міжнародного кінофестивалю «Meeting Point – Vilnius». Вперше стрічка була продемонстрована на кіноринку в Каннах.

Виробництво фільму здійснили компанії «Інсайт Медіа» й Tato Film. Режисером та автором сценарію є Марина Степанська, продюсерами – Олена Єршова, Алла Овсяннікова, Володимир Філіппов і Катерина Лачіна.

Фільм розповідає про молодих людей, які намагаються зробити складний вибір в умовах непростого часу. Антон – музикант-вундеркінд, котрий не впорався з покладеними на нього сподіваннями, повертається додому після навчання в Швейцарії і лікування алкогольної залежності під Києвом. Катя – дівчина, яка знімає кімнату десь на Троєщині, і шукає себе. Чи змінить щось випадкова зустріч?..

Нагадаємо, Карловарський міжнародний кінофестиваль цього року пройде з 30 червня по 8 липня. Це один один із найстаріших кінофестивалів класу «А».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY