detector.media
29.05.2017 14:00
СБУ проводить обшуки в офісах «Яндекс Україна» за статтею «Державна зрада» (ДОПОВНЕНО)
СБУ проводить обшуки в офісах «Яндекс Україна» за статтею «Державна зрада» (ДОПОВНЕНО)
Служба безпеки України (СБУ) проводить обшук в київському та одеському офісах компанії «Яндекс Україна».

Цю інформацію на своїй сторінці у Facebook підтвердила прес-секретар Служби безпеки України Олена Гітлянська.

«СБУ дійсно проводить обшуки в офісах дочірньої структури російської компанії «Яндекс» у Києві та Одесі. – написала вона. – Слідчі дії відбуваються у рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада)».

У письмовому коментарі «Детектору медіа» голова російської прес-служби компанії «Яндекс» Ася Мелкумова повідомила, що у київський та одеський офіси вже виїхали адвокати компанії.

«Інформацією про причини сьогоднішніх дій СБУ ми поки не володіємо. До наших офісів вже виїхали адвокати. В рамках правових процедур ми готові надати органам необхідну інформацію», – повідомила пані Мелкулова.

Вона також зазначила, що її колеги з українського офісу ситуацію не коментують: «Мої колеги з української прес-служби зараз не коментують. На жаль, поки всі коментарі можу дати тільки я».

«Детектор медіа» намагається зв’язатися з київським та одеським офісами компанії, щоб отримати коментар.

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування Mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Однокласники». Крім того, суттєво розширено коло російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення, які потрапили під обмеження. 17 травня після офіційної публікації указ набув чинності.

Користувачі «Яндекс.Браузера» виявили, що додаток дозволяє автоматично обходити блокування, які були введені в Україні.

Більше за темою можна дізнатися тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY