detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
19.05.2017 20:07
Нацрада дозволила «Любимому радио» стати Power FM по всій мережі
Нацрада дозволила «Любимому радио» стати Power FM по всій мережі
18 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення завершила переоформлення ліцензій мережі «Любимое радио» у зв’язку з її переформатуванням на Power FM.

Зміни були внесені до ліцензії останньої з трьох радіокомпаній, об’єднаних у мережу «Любимое радио», – ТОВ «Радіо Шарманка». На попередньому засіданні 12 травня Нацрада переоформила ліцензії двох інших компаній мережі: ПП «Компанія “Нова хвиля”» і ПП «ТРК “Центр”».

Крім зміни позивних, програмної концепції, складу редакційної ради та пов’язаних осіб, радіокомпанія просила Нацраду вилучити з її ліцензії частоти в Севастополі (89,5 Мгц) і Сімферополі (103,1 МГц), на яких вона не мовить через окупацію Криму Росією. Річ у тім, що наявність у ліцензії цих частот впливає на розмір ліцензійного збору та розміри штрафів за порушення, хоча де-факто на цих частот мовлення немає.

Але Нацрада не погодилася на вилучення кримських частот із ліцензії. «Ми просимо залишати частоти на окупованих територіях за нашими ліцензіатами, оскільки це власність України, ми не маємо передавати її Російській Федерації. Ми збираємо дані про долю обладнання наших мовників на окупованих територіях, щоб передати їх МЗС і правозахисникам, які далі працюватимуть із цим у судах», - повідомив член Нацради Сергій Костинський.

Нацрада хотіла відкласти розгляд заяви ТОВ «Радіо Шарманка» про переоформлення ліцензії, щоб обговорити питання вилучення частот з керівництвом радіокомпанії. Але представник радіостанцій попросив внести зміни хоча б у частині позивного та програмної концепції, щоб уся мережа перезапустилася як Power FM. Нацрада так і зробила, не вилучаючи з ліцензії частот.

Нагадаємо, радіомережа «Любимое радио» змінює назву на Power FM, а також міняє програмну концепцію: зменшує обсяг інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм і підбірки музичних творів, збільшує обсяг розважальних і музичних програм. Окрім цього радіомережа переорієнтовується з російськомовної та україномовної музики на європейську: понад 60% пісень у її ефірі становитимуть пісні мовами Європейського Союзу.

Радіостанція Power FM уже працювала в Україні з 2002 по 2004 роки. У 2004 році вона була переформатована на радіо «Шарманка», яке розвинулося в загальнонаціональну радіомережу. У 2014 році «Шарманка» була переформатована на «Любимое радио». Нині радіостанція повертається до своєї першої назви.

«Любимое радио» (а відтепер Power FM) входить до складу радіохолдингу Business Radio Group (інші активи – «Шансон», DJ FM, «Бізнес-радіо»). Власниками радіомережі виступають керівник Business Radio Group Антолій Євтухов, його дружина Лариса Євтухова, їхній син Євген Євтухов та батько народного депутата Віталія Хомутинніка Юрій Хомутиннік (опосередковано контролює 25% ТОВ «Радіо Шарманка»).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY