detector.media
19.05.2017 11:55
Держкомтелерадіо закликає ЗМІ долучатися до обговорення законопроекту про роздержавлення
Держкомтелерадіо закликає ЗМІ долучатися до обговорення законопроекту про роздержавлення
Державний комітет телебачення і радіомовлення України (Держкомтелерадіо) виніс на громадське обговорення проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» щодо удосконалення механізму реформування друкованих засобів масової інформації». Держкомтелерадіо закликає колективи редакції та журналістів обговорити згаданий законопроект та надіслати свої пропозиції

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

«Однією з причин повільного руху реформи є зволікання співзасновників з ухваленням відповідних рішень та підписанням документів, необхідних для перетворення редакції в суб’єкт господарювання. Крім того, більшість органів влади та органів місцевого самоврядування не виконували вимогу Закону, відповідно до якої трудовий колектив редакції має пріоритетне право у визначенні способу реформування», – сказав голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

За повідомленням Держкомтелерадіо, засновники державних і комунальних видань ігнорують вимогу закону, якою передбачається у місячний строк після надходження пропозиції трудового колективу редакції ухвалити рішення про реформування.

«Вже практикою стали звільнення редакторів комунальних ЗМІ без згоди трудового колективу, незаконне відчуження майна редакцій, скорочення штату працівників редакції. Процес реформування супроводжується оскарженням в судах бездіяльності або неправомірних дій органів влади та органів самоврядування», – йдеться в повідомленні ЗМІ.

Держкомтелерадіо повідомляє, що внесення змін «сприятиме створенню економічно незалежних друкованих засобів масової інформації, належних умов їх діяльності та покращенню інформаційного забезпечення громадян України».

Держкомтелерадіо закликає колективи редакції та журналістів обговорити згаданий законопроект та надіслати свої пропозиції до нього на адресу tarasenko@comin.gov.ua. Робоча версія законопроекту розміщена на веб-сайті Держкомтелерадіо.

Нагадаємо, з 37 з 244 друкованих ЗМІ та редакцій здійснили перереєстрацію із збереженням назви, цільового призначення, мови видання, тематичної спрямованості. НСЖУ закликає газетярів долучитися до вдосконалення законодавства про реформування

за січень-березень 2017 року юристи громадської організації «Платформа прав людини» Людмила Опришко та Олександр Бурмагін надали 11 усних консультацій, 27 – письмових, шість правових висновків, а також допомагали складати письмові документи, позовну заяву, заперечення на позовну заяву.

До Спілки найчастіше звертались з питань реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ, а також застосування трудового законодавства України.

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY