detector.media
18.05.2017 17:26
Телеканал «Еспресо» презентував книжкову премію «Еспресо. Вибір читачів»
Телеканал «Еспресо» презентував книжкову премію «Еспресо. Вибір читачів»
Сьогодні, 18 травня, в рамках «Книжкового Арсеналу» телеканал «Еспресо» презентував власну книжкову премію «Еспресо. Вибір читачів», у якій переможців визначитиме голосування читачів.

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

«Ми хочемо, щоб українці читали більше. Хочемо якомога більше їм у цьому допомагати: вибирати кращі й цікавіші книжки, а книжкам - знаходити свого читача», - зазначив директор із маркетингу телеканалу «Еспресо» Микола Типусяк.

Премія визначить кращі книжки у двох номінаціях: доросла література (книги, розраховані на аудиторію віком старше 18-ти років) і дитяча література (книги для дітей та підлітків).

Організатори премії планують, що надалі кількість номінацій буде збільшуватися, адже український книжковий простір дуже різноманітний.

Перший етап конкурсу розпочнеться вже за два тижні — 1 червня. Впродовж місяця «Еспресо» прийматиме пропозиції від українських видавництв, експертів і читачів. Таким чином буде сформовано довгий список книжок. Другий етап триватиме упродовж липня. Експертним голосуванням визначаться 3 фіналісти у кожній номінації. Останній, третій етап, визначатимепереможця. З серпня по жовтень читачі обиратимуть переможців у бібліотеках.

«Саме цей етап вирізняє нашу премію. На третьому етапі ми хочемо залучити бібліотеки і читачів. Люди мають приходити в бібліотеки і голосувати саме тут, пройшовши ідентифікацію. Щоб ми знали свого читача, який проголосував: хто це, скільки йому років, його прізвище й ім’я. Ми поговорили з бібліотеками, вони з ентузіазмом сприйняли нашу ідею. Існує ілюзія, що читати зараз дорого: мовляв, книги дорогі, не всі можуть собі дозволити. Ми вважаємо, що для людей, які хочуть читати, існують бібліотеки», - розказав Микола Типусяк.

«Еспресо» планує і далі розвивати цей проект.

«Це перший, але точно не останній крок з боку "Еспресо". Люди, які будуть приходити до нас зовні за посередництвом цієї премії, отримають свою ротацію на телебаченні, на сайті, можливо, ми знайдемо нові обличчя. Ми підтримуємо цю премію і зробимо її регулярною, щоб вона відбувалася щороку», - розповів шеф-редактор телеканалу Василь Рябчук.

«Еспресо» регулярно інформуватиме глядачів та читачів про хід голосування.

Нагадаємо, програма «Культ: Експрес» української співачки Марії Бурмаки після деякої перерви повернулася на канал «Еспресо».

На фото - під час презентації

Фото: «Еспресо»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY