detector.media
17.05.2017 17:35
Кучма і Ющенко заявили, що підтримують блокування російських інтернет-ресурсів
Кучма і Ющенко заявили, що підтримують блокування російських інтернет-ресурсів
Указ президента України Петра Порошенка щодо санкцій проти російських соцмереж, сайтів і низки компаній є необхідним і підписаний з метою безпеки держави.

Таку заяву зробили журналістам в Києві другий і третій президенти України Леонід Кучма та Віктор Ющенко в середу, 17 травня, повідомляє сайт каналу NewsOne.

За словами екс-президентів, вони позитивно оцінюють таку ініціативу РНБО України Президента Петра Порошенка.

«Не дуже приємно, що ми змушені йти на такі кроки, але скажіть мені: в Росії є хоч одна українська школа, бібліотека, телеканал? В обговоренні таких важливих питань в нинішніх умовах важливо ставити на ваги всі факти і думати про завтрашній день», - підкреслив Леонід Кучма.

У свою чергу Віктор Ющенко висловив переконання, що указ був підписаний в інтересах безпеки української держави.

«Дуже пізно і дуже мало. З окупантом треба перервати все - всі людські зв'язки, обмін капіталом, обмін послугами. Тому що це - війна. Вчорашнє рішення - це не питання свободи слова, це питання безпеки країни», - запевнив Ющенко і поставив питання, чому такий крок не був здійснений три роки тому, з початку агресії РФ.

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування Mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Однокласники». Крім того, суттєво розширено коло російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення, які потрапили під обмеження.

Зокрема, крім розробників популярних антивірусів «Лаборатория Касперского» і «Доктор Веб» до санкційного списку включено розробника бухгалтерського програмного забезпечення 1С. Усім їм встановлено санкційний термін у три роки. 17 травня після офіційної публікації указ набув чинності.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY