detector.media
17.05.2017 17:21
«Ланет» заблокує російські підсанкційні інтернет-ресурси до кінця травня – «Воля» термінів не називає
«Ланет» заблокує російські підсанкційні інтернет-ресурси до кінця травня – «Воля» термінів не називає
Провайдер кабельного телебачення та інтернету «Ланет» має намір до кінця травня завершити процес блокування доступу користувачів до російських інтернет-ресурсів, які підпали під санкції української влади.

Про це написав у своєму Facebook директор мережі «Ланет» Маріан Івасюк, відповідаючи на питання користувачів.

За його словами, план ймовірно такий:

1. Пости з інформацією про альтернативу в Facebook на сторінках «Одноклассники» + «ВКонтакте».

2. Підготовка паркових сторінок з інформацією.

3. Зміна скриптів і навчання операторів.

4. Поетапний запуск для запобігання перевантаження вхідних ліній.

«Думаю, до кінця місяця все завершиться», - зазначив Маріан Івасюк.

Він також прокоментував заяви щодо необхідності фінансування робіт провайдерів щодо блокування російських інтернет-ресурсів.

«Швидше за все, це на впровадження DPI всім ринком (+ 4k провайдерів) для організації фільтрації, а не блокування», - вказав директор мережі «Ланет».

Раніше голова Інтернет-асоціації України (ІнАУ) Олександр Федієнко, коментуючи своє повідомлення, що для повного блокування російських сайтів потрібно близько двох років і $1 млрд, пояснив, що ці дані надано фахівцями ІнАУ на основі консультацій із європейськими колегами.

Провайдер послуг кабельного телебачення та інтернет-доступу компанія «Воля» вважає, що виконання указу президента України про введення нових санкцій, зокрема, заборони доступу на території «країни до сервісів Mail.ru і соціальних мереж «ВКонтакте» і «Одноклассники», є трудомістким і ресурсовитратним процесом.

«Дане санкційне рішення має безсумнівний вплив на більшість бізнес-процесів компанії, а також на відносини з абонентами, тобто безпосередньо впливає на відносини компанії з фізичними та юридичними особами», - зазначають в компанії, повідомляє bin.ua.

Провайдеру знадобиться час для узгодження подальших дій щодо виконання указу.

«Процес виконання указу вже прийнятий в роботу фахівцями технічного і юридичного департаментів компанії. Ми детально оцінюємо ризики і наслідки, тому поки рано говорити про кінцеві терміни виконання указу», - наголошується в прес-релізі.

Раніше стало відомо, що Інтернет-асоціація України (ІнАУ) чекатиме від Служби безпеки України на роз’яснення низки питань, пов’язаних із указом Президента України про введення в дію рішення РНБО про санкції щодо деяких російських інтернет-ресурсів і соцмереж. Зокрема: чи розповсюджується його дія на приватних осіб, а не лише на державні служби, яким буде покарання за невиконання указу, як досягти ефективності, якщо будь-яке блокування інтернет-ресурсів можна обійти за допомогою спеціальних програм, тощо.

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування Mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Однокласники». Крім того, суттєво розширено коло російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення, які потрапили під обмеження. Зокрема, крім розробників популярних антивірусів «Лаборатория Касперского» і «Доктор Веб» до санкційного списку включено розробника бухгалтерського програмного забезпечення 1С. Усім їм встановлено санкційний термін у три роки. 17 травня після офіційної публікації указ набув чинності.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY